14 maart 2018

CDA Geldrop-Mierlo heeft wel degelijk een onderscheidend programma

Volgens het Eindhovens Dagblad is het politiek allemaal één pot nat in Geldrop-Mierlo. En deskundigen die de verkiezingsposters analyseren bevestigen dat, alsof er geen campagne is gevoerd. Marc Jeucken van het CDA in Geldrop-Mierlo zegt hierover: ”Helaas voor die deskundigen, posters maken deel uit van een campagne. Zo simpel is het. De campagne van het CDA Geldrop-Mierlo is gericht op een actief, alert, eerlijk en zorgzaam beleid, ingegeven door één motief: Hart voor Geldrop-Mierlo.”

Actief. Dus iets ondernemen?
Marc Jeucken: “We willen een levendig Geldrop-Mierlo. Dat betekent dat we inwoners vragen mee te denken over wat er in hun wijk nodig is. En dat we (sport)verenigingen ondersteunen, want zij zorgen voor sociale samenhang en dat ieder fit en gezond blijft. Daarvoor zijn vrijwilligers belangrijk, want zonder hen kan niemand sporten, is er niks te doen in het wijkgebouw, kan het schoolreisje niet doorgaan en rukt de vrijwillige brandweer niet meer uit. We willen meer woningen voor starters en senioren. Met slimme en duurzame toepassingen om lang zelfstandig en energiezuinig te kunnen wonen.”

Alert. Dus goed opletten?
Geldrop-Mierlo is een relatief veilige gemeente. “Dat willen we natuurlijk zo houden. Dat betekent dat we alert moeten blijven op wat er gebeurt en situaties die onveilig zijn of voor overlast zorgen aanpakken. Het allerbelangrijkst is dat we zorgen en klachten van inwoners serieus nemen en handhaven als dat nodig is. Dan gaat het om bestrijden van criminaliteit, maar ook om het oplossen van onveilige of overlast biedende situaties. Bijvoorbeeld door het beter onderhouden van fiets-  en voetpaden en het bestrijden van overlast door autoverkeer of op de stoep poepende honden,” aldus Marc Jeucken.

Eerlijk. Dus geen achterkamertjes?
Hierover heeft Marc Jeucken een uitgesproken mening. “Samenwerkend en met eerlijkheid bereiken we meer. Wij werken daarom actief mee aan een betere samenwerking in de Gemeenteraad. En aan meer openheid. Met alle partijen, of ze nu wel of niet in het College van Burgemeester & Wethouders zitten. Een eerlijke gemeente betekent voor ons ook dat we zorgen voor een fijne leefomgeving zonder dat we te veel geld uitgeven. We willen steun voor organisaties die ervoor zorgen dat kinderen en volwassenen, die anders aan de zijlijn van de samenleving zouden staan, kunnen meedoen aan sportieve, culturele en educatieve activiteiten.”

Zorgzaam. Dus samen verantwoordelijk voor elkaar?
Zorgzaamheid omvat een breed aandachtsgebied. Marc Jeucken: “Het is gericht op alles wat leeft en beweegt. We hebben hierin een verantwoordelijkheid naar de toekomst omdat we de aarde te leen hebben van onze kinderen. Zorgzaam betekent ook dat we omzien naar elkaar en elkaar ruimte geven. Mantelzorgers, jong of oud, verdienen ondersteuning bij de zorg voor hun dierbaren met een beperking of ziekte. Omdat we steeds ouder worden, wordt zorg voor ouderen steeds belangrijker. Veel ouderen zijn trouwens heel actief en belangrijk voor de samenleving, als vrijwilliger in de buurt, in de geloofsgemeenschap of in de zorg voor kleinkinderen. Ze verdienen onze aandacht als dat niet meer gaat. We zoeken naar oplossingen om ouderen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen.”

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.