22 november 2018

DeMooiGeldropMierloKrant in gesprek met Arnold van den Bulk

DeMooiGeldropMierloKrant is nieuwsgierig naar de persoon achter het gezicht van politici uit Geldrop en Mierlo en gaat met een spiegel op pad. Deze week zien we CDA-raadslid Arnold van den Bulk in de spiegel. Arnold van den Bulk is bezig aan zijn tweede periode als gemeenteraadslid. En dat was eigenlijk niet gepland. "Ik had me min of meer teruggetrokken", vertelt Arnold. Vier jaar was hij raadslid en hij wilde het stokje doorgeven. Wat meer tijd kunnen besteden aan zijn vrouw en gezin. Op de kandidatenlijst had hij plek zeven. Arnold kwam in eerste instantie niet in de raad. Enkele maanden geleden volgde hij Bert van Leijsen op, die om gezondheidsredenen moest stoppen. "Het is wel bijzonder dat Bert mij destijds heeft gevraagd om bij het CDA te komen. En hij heeft me ook gevraagd voor de Mei’se Mert."

Mert
Een aantal jaren was Arnold voorzitter van de stichting Mei’se Mert. Het organiseren van activiteiten en evenementen gaat hem goed af. Arnold was bestuurslid van de VVE Donjon, de wijk in Geldrop waar hij woont. "Voor mij is het heel belangrijk om betrokken te zijn bij de buurt waar je woont."

Rustig aan
De maanden tot zijn terugkeer in de raad deed de Geldroppenaar het relatief rustig aan. Nog betrokken bij het CDA Geldrop-Mierlo, maar geen raadslid meer. Geen voorzitter meer van de Mei’se Mert en geen bestuurslid van VVE Donjon. Zijn betrokkenheid bij UC Dance, de dansschool van zijn dochter, was ook wat minder. "Eigenlijk had ik niet zo heel veel meer om handen. En om eerlijk te zijn begon ik het raadswerk wel een beetje te missen."

Verjaardag
Arnold laat foto's zien van het verjaardagsfeest dat hij en zijn vrouw Thea onlangs vierden. "We zijn allebei zeventig geworden en dat hebben we gevierd op het kasteel met een Brabantse koffietafel en een miniconcert in de kasteeltuin. Prachtig was het." Arnold en Thea wonen met veel plezier in Geldrop. Dat ze hier terecht zijn gekomen is min of meer toeval.

Delft
"Ik ben geboren in Delfgouw, dat ligt tussen Zoetermeer en Delft in. Als jongetje liep ik van ons huis zo'n dertig minuten naar school In Delft." Arnold werkte veertig jaar voor een grote kantoorinrichter. Hij had allerlei functies binnen de organisatie en verhuisde daarom ook nogal eens. Uiteindelijk kwam hij terecht bij de fabriek in Tilburg. "Daar ben ik door de algemeen directeur voor gevraagd. We waren op vakantie en zaten met onze voeten in het zwembad in Spanje. Ik heb meteen ja gezegd, het was een prachtige taak om productie en verkoop bij elkaar te brengen."

Geboden
In zijn werk, in de politiek en in het vrijwilligerswerk tellen voor Arnold zijn eigen 'tien geboden.' Afspraak is afspraak, is een hele belangrijke voor Arnold. "Respect en vertrouwen, daar gaat het om. Het zijn eigenlijk hele simpele dingen, maar je moet het wel doen."

Schaken
Arnold is liefhebber van schaken. Ik adviseer iedereen om te Ieren schaken, je moet dan echt Ieren vooruit te denken." Hij is nog actief binnen een groepje dat zwerfvuil ophaalt in de wijk en hij loopt graag hard. "Lekker buiten lopen is het uitgangspunt, aan wedstrijden doe ik niet mee.” En de komende jaren is hij raadslid. Een mooie taak, vindt Arnold. "Als raadslid ben je een soort ambassadeur van je gemeente."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.