09 november 2017

Irene Neele-Janssen. Alert en Zorgzaam

De eerste zeven kandidaten van het CDA Geldrop-Mierlo voor de Gemeenteraadverkiezingen 2018 zijn bekend. Irene Neele-Janssen (39) is één van hen en tegelijk ook de kandidaat met de meeste dienstjaren. Het wordt haar vierde raadsperiode. Irene, getrouwd met Joris en moeder van Daan en Jelle, heeft politiek als het ware met de paplepel ingegeven gekregen. Toch waren het meer dieperliggende waarden die haar in de lokale politiek brachten: de overtuiging zinvol voor de samenleving in onze gemeente te kunnen en willen zijn. En ook om de ‘V-factor’ in het toch nog vooral mannenbolwerk van de politiek kleur en inhoud te geven.

CDA Geldrop-Mierlo: Alert, actief, zorgzaam, eerlijk
Irene hierover: “Met mijn opleiding en werkachtergrond ben ik direct betrokken bij het thema ‘Alert’: veiligheid. Het gaat er dan om wat mensen daarbij voelen en wat nodig is om dat te bereiken.”

Irene wil deze ervaring direct inzetten als het gaat om veilig leven in onze gemeenschap. Als raadslid is ze de woordvoerder hiervoor namens het CDA, beoordeelt plannen en neemt initiatieven waarmee ze helpt een optimaal woon- en leefklimaat te realiseren. “Ik vind dat je dat vooral samen moet aanpakken, want veiligheid is iets van ons allemaal. Dus samen met inwoners, instanties en (niet onbelangrijk) andere raadsleden. Aanspreekbaar zijn, luisteren, wikken en wegen, samen aan de slag. De introductie van de buurtpreventieapp is hiervan een goed voorbeeld en een goed initiatief”, stelt Irene.

Irenes specialisme Veiligheid sluit goed aan bij de vier kernpunten waarmee het CDA in Geldrop-Mierlo de verkiezingen in gaat.

Zorgzaam type met het hart op de goede plaats
Wanneer het om 'Zorgzaam' gaat, wordt bij Irene een gevoelige snaar geraakt. “Dit thema raakt me erg. Ik vind mezelf best wel een zorgzaam type en misschien ben ik ook wel erg idealistisch. Maar toch, ik vind dat de mening van vrouwen op dit onderwerp ertoe doet. Ik wil waar mogelijk en nodig vooral als vrouw en moeder graag mijn steentje bijdragen aan een samenleving waarin mensen kunnen meedoen en het prettig vinden om er te wonen.”

Het CDA zet in op een samenleving waarin mensen zich betrokken voelen, belangstelling hebben voor elkaar en lasten en lusten delen. “We leven in een samenleving die vergrijst”, vervolgt Irene. “Ik vind het belangrijk dat we daar oog voor hebben en mensen, jong en oud, met elkaar verbinden. Als je hoort dat er toch nog veel ouderen, maar zelfs ook jongere mensen, eenzaam zijn en aan de zijlijn staan, dan denk ik ‘kom op, in deze tijd? Dat kan toch niet!”. Irene zet zich graag in voor initiatieven om mensen te helpen deel te nemen aan de samenleving. Ze roept iedereen op om ideeën en suggesties voor zulke initiatieven te melden. “Iedereen is waardevol en moet kunnen meedoen.”

Volgens Irene moet elk CDA-raadslid zich hiervoor maximaal inzetten: actief en alert. Een sociaal gezicht is onvoldoende, het gaat om een sociaal hárt. Laat dat nu juist één van de belangrijkste kernwaarden van het CDA zijn. Hart voor Geldrop-Mierlo!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.