21 oktober 2017

Na de blauwe stoeltjes in Den Haag, nu die van Geldrop-Mierlo

Het CDA organiseerde de afgelopen jaren meermalen een excursie naar de Tweede Kamer in Den Haag. De deelnemers zijn altijd positief en de animo voor elke nieuwe excursie is dan ook erg groot. De bussen zijn steevast volgeboekt. Natuurlijk gaan we door met het organiseren van deze excursie. Zolang nog niet iedereen de Tweede Kamer heeft bezocht…. De eerst volgende vindt plaats op dinsdag 14 november 2017.

Wat we in Den Haag in het “groot” hebben aan politiek, hebben we in Geldrop-Mierlo eigenlijk in het “klein”: het centrum van onze plaatselijke democratie vindt plaats in het gemeentehuis en in Centrum Hofdael. Het gemeentehuis kennen we natuurlijk van het aanvragen van een paspoort of rijbewijs, maar wie van ons is ooit verder dan die publieksbalie geweest? Weet u wat er allemaal gebeurt in het gemeentehuis? Hoe de Raadszaal (in Centrum Hofdael) er uitziet? Toen we deze vraag her en der stelden, kregen we meestal als antwoord: “geen idee”. En menigeen zei best eens een kijkje achter de schermen van het gemeentehuis te willen nemen.

Reden voor CDA Geldrop-Mierlo om aan te kloppen bij de gemeente: kunnen wij een excursie organiseren? Het idee werd goed ontvangen binnen de gemeente. Het idee werd zelfs enthousiast omarmd. De gemeente vond het zo’n goed plan dat ze het graag wilde adopteren en uitwerken. Er komen binnenkort dus excursies naar ons eigen gemeentehuis, georganiseerd door onze Gemeente.

Als CDA Geldrop-Mierlo zijn we daar erg blij mee. We zijn natuurlijk zeer benieuwd wanneer de eerste excursie plaats gaat vinden en volgen daarom graag de publicaties van onze Gemeente op de voet!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.