02 februari 2018

Naar de 751 stoeltjes in het Europees Parlement

Het CDA organiseerde de afgelopen jaren meermalen een excursie naar de Tweede Kamer in Den Haag. De deelnemers zijn altijd positief en de animo voor elke nieuwe excursie is dan ook erg groot. De eerst volgende twee excursies (maart) zijn alweer volgeboekt.

Natuurlijk gaan we door met het organiseren van deze excursie. Maar we voegen er een nieuwe aan toe: Het Europees Parlement. De Europese Unie is nogal eens in het nieuws en regelmatig onderwerp van discussie. Maar wat weten we nu echt van de Europees Parlement? Wat doen ze daar nu precies in Brussel? Waarom zijn er zovéél stoeltjes? We gaan het ontdekken tijdens deze excursie op 15 mei 2018, in een dagvullend programma. Daarop staan bijvoorbeeld een bezoek aan:

• het Parlamentarium: het bezoekerscentrum en museum van het Europees Parlement

• het Europees Parlement, waaronder een lunch, presentatie en rondleiding met Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA/EVP)

Neem een kijkje achter de schermen van het Europees Parlement en ga mee. Krijg een inkijkje in de werkwijze van het Parlement en stel zoveel vragen als je maar wilt. Deelname inclusief busreis en lunch is 35 euro. Je hoeft geen CDA-lid of -stemmer te zijn om mee te kunnen. Het Europees Parlement gaat iedereen aan, dus deze excursie ook. Voor de organisatoren is maar een ding belangrijk: dat iedereen kan kennismaken met de het Europees Parlement. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Meld je dus snel aan als je mee wilt!

Opgeven: mail naar [email protected]. Daarna ontvangt u nadere informatie en betaalinstructie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.