03 juni 2018

Onveiligheid fietsstraten duurt veel te lang

Het duurt allemaal veel te lang. Wat betreft het CDA is het tijd voor actie! Er moet snel een oplossing komen om de veiligheid op fietsstraten in Geldrop-Mierlo te verbeteren. Bewoners van Luchen in Mierlo hebben sinds maart niets gehoord van de gemeente, zo stelde het CDA afgelopen week in de raad. In Geldrop is er een soortgelijk probleem: daar vragen bewoners van de Zomerland al anderhalf jaar om iets te doen tegen auto’s die er veel te hard rijden.

Afgelopen maart nam de gemeenteraad een motie van het CDA aan waarin om een onderzoek en maatregelen wordt gevraagd om de veiligheid van fietsers op de fietsstraat Geldropseweg te verbeteren. Toen gaf het CDA aan dat bewoners al meerdere malen aan de bel hadden getrokken bij de gemeente. Met de motie wilde de raad dat het college de fietsstraten in Geldrop-Mierlo toetst, waarbij er ook ‘speciale aandacht’ moet zijn voor de fietsstraat aan de Zomerland in Zesgehuchten.

Volgens de bewoners van de Zomerland zit er ‘totaal geen vordering’ in. Maandagavond stelde CDA-raadslid Irene Neele-Janssen vragen aan het college over de vorderingen. Sinds het aannemen van de motie in maart is er geen enkel contact geweest met bewoners van Luchen en Zomerland. “De bewoners wachten al te lang op maatregelen”, zegt Irene Neele-Janssen. Wethouder Renée Hoekman wil eerst het onderzoek, dat een extern bureau gaat uitvoeren, afwachten voordat ze gaat overleggen met omwonenden. Irene Neele-Janssen: “Er is een verschil tussen overleg en contact, de wethouder had in ieder geval contact op kunnen nemen. Dat was logisch en fatsoenlijk geweest.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.