16 maart 2021

Verbouwing Sint-Jozefkerk aanstaande

Eindelijk is het zover. Binnen enkele weken worden de contracten en vergunning getekend en kan er gestart worden met de verbouwing van de Sint-Jozefkerk in Braakhuizen-Zuid.

Er komen dertig appartementen in voor ouderen met dementie en voor jongeren die er onder begeleiding kunnen wonen. Ook komt er een ruimte voor dagbesteding en een klein restaurant. De keuken en het restaurant voor de zorgwoningen komen aan de zijkant van de kerk, tegenover de Aldi. Het is de bedoeling dat de buurt daar straks ook voor een klein bedrag maaltijden kan komen eten of afhalen.

Omgeving rondom de kerk
Behalve de kerk wordt ook de omgeving door de gemeente aangepakt. Dit plan ligt in grote lijnen klaar. Onderdelen zijn een bloementuin rond de kerk, een plantsoen met zitbankjes, een klein fonteintje en een buitenterras. Het nieuwe plantsoen komt op de plek van het huidige hondenveldje en de weg tussen het huidige plantsoen en de kerk. Het nieuwe hondenveldje komt in de hoek van het Jozefplein bij de Ophoviusstraat. Het is de bedoeling om verder te praten met omwonenden over de precieze invulling van het plan.

De gemeente gaat nog met de ontwikkelaars overleggen over het aanlichten van de kerk. Voordeel van nieuw licht is dat ook het naastgelegen Cruyffcourt daarvan kan profiteren. CDA-wethouder Marc Jeucken: ‘Ik weet zeker dat Braakhuizen-Zuid straks heel trots gaat zijn’.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.