11 april 2022

Aan het werk voor U

“Dat verklaar en beloof ik” of “zo waarlijk helpe mij God almachtig”. Met die woorden beloofden op woensdag 30 maart alle 23 gekozen raadsleden in onze gemeente keihard voor u als inwoner aan het werk te gaan en zich daarbij ook nog eens netjes te gedragen.

Voor elf van de raadsleden was de eed of belofte gesneden koek. Zij hadden dat al eens (of meerdere keren) eerder gedaan. Tegelijkertijd betekende dit dat er ook twaalf nieuwe raadsleden werden geïnstalleerd. Een ware vernieuwingsslag dus! Hoe het ook zij, voor alle raadsleden is het een bijzonder moment. Het blijft immers eervol om te mogen werken aan en te mogen beslissen over onze prachtige gemeente Gemert-Bakel. Hoe vaak men ook al eerder is geïnstalleerd als raadslid. Hopelijk is dit besef er bij alle ‘oude’ en nieuwe raadsleden.

Ikzelf ben een van de nieuwelingen in de raad. Vorig jaar ben ik als commissielid actief geworden. Met een jong gezin met twee (en bijna drie) jonge kindjes was en ben ik me er erg bewust van dat een fijne, veilige en gezonde leefomgeving van groot belang is, maar dat we daar wel wat voor moeten doen. Het is keihard werken, met elkaar. En dan helpt het niet om van de zijlijn te blijven mopperen wat allemaal niet goed gaat. Daarom is mijn keuze ook uitgegaan naar het CDA Gemert-Bakel: geen gezeur en gemopper, maar met een positieve insteek om de gemeente een stap verder brengen.

Dat is ook wat ik graag in de gemeenteraad teweeg wil brengen: op zoek naar de overeenkomsten en niet naar de verschillen. Er zitten 23 heel verschillende mensen in de gemeenteraad, vanuit zes verschillende partijen, maar ook met veel overeenkomsten. Allemaal willen ze het beste voor de gemeente, ook al is het beeld wat het beste is niet precies hetzelfde. Inhoudelijk zijn er genoeg overeenkomsten die we beter kunnen benutten. Ik hoop oprecht dat ik daarin een positieve bijdrage kan leveren. Bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw. Want iedereen verdient het om een fijne woning te hebben. Of voor de sportverenigingen, de dorpscentra enzovoorts. Zo wil ik graag aan het werk voor u als inwoner!

Bij het CDA ben ik de enige nieuweling, gelukkig in de gemeenteraad niet. In totaal zijn we met liefst twaalf nieuwe raadsleden en dat vind ik een compliment waard aan alle partijen in onze gemeente. Het is niet eenvoudig om enthousiaste mensen te vinden die bereid zijn wat vrije tijd op te geven om de politiek in te gaan. En tegelijkertijd is het van groot belang dat er nieuwe mensen bij komen. Een mooi vooruitzicht dus. Hopelijk zorgt dat voor mooie samenwerkingen in de toekomst.

Ook interesse om betrokken te raken of gewoon graag een gesprek over iets dat speelt? Neem dan gerust contact op!

CDA Gemert-Bakel

Erik Schoone

06-13977861

[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.