12 juli 2022

Afscheid nemen… en van start!

Toen ik zo’n 14 jaar geleden een berichtje stuurde naar het bestuur van CDA Gemert-Bakel, had ik niet direct gedacht dat dit ooit op mijn pad zou komen. Destijds begonnen als commissielid en door de jaren heen verschillende rollen mogen invullen. Maar wat is het een eer om hopelijk vanaf volgende week als wethouder voor onze mooie gemeente Gemert-Bakel aan de slag te mogen gaan!

Afgelopen jaren heb ik als gemeenteraadslid onderdeel mogen uitmaken van bestuurlijk Gemert-Bakel. Mooie momenten,maar ook moeilijke besluiten. Alles is de revue gepasseerd. En dat is precies wat lokale politiek voor mij interessant maakt. En daarbij gaat het niet om wat wij met z’n allen vanuit een gemeentehuis bedenken. Lokale politiek gaat om u, om jou! Alleen door met elkaar in gesprek te gaan, komen we tot goede of betere besluiten. Vaak krijg ik dan ook te horen“politiek is niks voor mij en ik heb er te weinig verstand van”. Maar juist lokale politiek gaat om je eigen omgeving. Zijn er voldoende speeltuintjes, worden er huizen gebouwd voor de juiste doelgroepen of misschien ligt je straat vol scheve stoeptegels? Laat je horen. Samen kunnen we zorgen voor een mooi Gemert-Bakel waar het goed wonen, werken en leven is en blijft!

Volgende week neem ik afscheid als gemeenteraadslid, om daarna als wethouder van start te kunnen gaan. Ik heb er ontzettend veel zin in. Er ligt werk genoeg, dus aan de slag! 

 

Hanneke Coppens
CDA Gemert-Bakel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.