23 augustus 2021

Bakel

Onlangs is het 1e gedeelte van het hernieuwde centrumplein in Bakel geopend.
Tijdens de spaarzame zonnige dagen in de afgelopen week is daadwerkelijk gebleken dat het nieuwe waterelement een grote trekpleister is voor jong en oud.
Tot grote verbazing van velen, en zelfs teleurstelling bij de kleinsten, bleek het element echter niet te borrelen en kwamen er geen waterstralen omhoog als de knoppen werden ingedrukt.

Wij hadden dit zelf ook al geconstateerd en meteen de gemeente verzocht om dit euvel zo spoedig mogelijk te herstellen. Ook hebben wij bij de gemeente aangegeven dat het nieuwe digitale infobord zeer ongelukkig midden op het voetpad voor het plein was geplaatst.

Inmiddels is het waterelement weer geheel in werking en kan iedereen weer genieten van het borrelende en spuitende water. Nu ook graag de zon weer terug.
Gebleken is dat het digitale infobord foutief was geplaatst en dat dit zo spoedig mogelijk verplaatst zal worden naar de juiste locatie waar het niet hinderlijk in de weg staat voor onze voetgangers.

Verder is er bij een aantal inwoners enige onduidelijkheid ontstaan over een aantal zaken:

Het provincie bankje
Dit kleurige mozaïekbankje, een gift van de provincie voor de 1300e verjaardag van Bakel, was plots voor de opening van het vernieuwde plein verdwenen. Uit navraag is gebleken dat het bankje tijdelijk is verplaatst naar het gemeentedepot. Binnenkort zal dit bankje echter weer in al haar glorie terug te vinden zijn op een prominente locatie in het Bakelse centrum.

Toekomst jongerenwerk Bakel
Voorwaarde voor verkoop was dat jongerenwerk en Streetrock Bakel zouden worden ingepast in de nieuwe plannen. “Bakels Genot” heeft deze voorwaarde omarmd. Zij zijn bereid om Streetrock tijdens hun evenement te faciliteren en ook jongerenwerk krijgt een eigen plek binnen dit plan. Voor het CDA is altijd de voorwaarde bij verkoop geweest dat jongerenwerk hun activiteiten kan blijven uitvoeren vanuit hun huidige locatie. Wij zijn dan ook blij met de oplossing dat het Jongerenwerk een eigen plek krijgt met zitje, bar en een ruimte om films te kijken, te gamen of chillen, met eigen ingang.

Jongerensoos Bakel
Een andere voorwaarde voor het CDA om in te stemmen met verkoop van het pand aan de Dorpsstraat was dat ook de jongerensoos, nu en in de toekomst, de beschikking blijft houden over een geschikte accommodatie. In Bakel zijn er meer dan voldoende geschikte ruimten te vinden voor het onderbrengen van onze jongerensoos. Wij gaan er dan ook vanuit dat het college binnenkort duidelijkheid schept over de toekomst van deze soos.

OJC Fuse
Per 01-01-2022 is het pand van de Fuse/Olleke Bolleke verkocht aan het “Bakels Genot”. De Fuse kan dan geen gebruik meer maken van dit gebouw. De gemeente is op dit moment nog in gesprek met het bestuur van de Fuse over hun toekomst, waarbij wij er van uit gaan dat ook hier een gezamenlijke oplossing gevonden wordt.

Wilt u graag dit of een ander onderwerp met ons bespreken?
Neem dan vooral contact met ons op.

CDA Gemert-Bakel

Joris van Loon
(06-53197616)

[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.