11 november 2019

Bouwen in Milheeze en De Rips

Afgelopen raadsvergadering heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het in exploitatie nemen van twee bouwgrondcomplexen. Dit zijn de plannen “Paterslaan De Rips” en “De Berken in Milheeze”. CDA heeft uiteraard ingestemd met dit voorstel. Voor het CDA Gemert-Bakel is het altijd een topprioriteit geweest dat er voldoende mogelijkheid is te bouwen in de kernen. Bouw in de kernen is namelijk belangrijk voor de leefbaarheid en toekomst bestendigheid van de dorpen. KERNgezonde kernen is één van de criteria om onze gemeente gezond te houden.

De Berken (Milheeze)
Dit jaar is de gemeente gestart met aankopen van deze gronden. De diverse stappen voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden, zoals stedenbouwkundig ontwerp en verkavelings- en inrichtingsplan en doorlopen van de benodigde bestemmingsplanprocedures, zullen nog dit jaar starten. Daarna zal in 2020 begonnen worden met het bouwrijp maken en zullen de kavels verkocht worden. Er worden 30 tot 40 woningen gerealiseerd.

Paterslaan (De Rips)
Deze gronden zijn al langere tijd in eigendom van de gemeente, maar door andere nog beschikbare bouwkavels (Kwartelhof en Hertsigstraat) en de economische crisis is dit plan nog niet eerder in ontwikkeling gekomen. Nu zal net zoals bij het plan De Berken nop dit jaar een stedenbouwkundig plan e.d. opgesteld worden en de procedure gaan lopen. De verwachting is dat ook hier in 2020 de eerste kavels uitgegeven zullen worden. Binnen het plan kunnen 25 tot 35 woningen gerealiseerd worden.

Enquêtes
Zowel De Rips als Milheeze zijn afgelopen maanden bezig geweest met het houden van een enquête om zo de woningbehoefte in kaart te brengen. De uitkomsten van deze onderzoeken, worden meegenomen in de uitwerking van de stedenbouwkundigplannen. Zo kan de gemeente er voor zorgen dat de indeling van de nieuwbouwplannen aansluiten bij de wensen van de toekomstige bewoners en de inwoners.

Zoals hierboven genoemd vinden we het belangrijk dat in alle dorpen gebouwd kan blijven worden en dat er ook voldoende mogelijkheden zijn voor alle doelgroepen. Met deze twee plannen komt hiervoor weer de mogelijkheid in Milheeze en De Rips. We vinden het ook belangrijk dat de gemeente de inwoners van de dorpen hierover goed op de hoogte blijft houden. De gemeente is daarom ook aanwezig op de openbare dorpsvergaderingen in de dorpen om hierover met de inwoners te praten.

Mocht u nog vragen hebben over dit artikel, of andere vragen of opmerkingen hebben, dan staan wij u graag te woord of maken een afspraak met u.

CDA Gemert-Bakel

Willeke van Zeeland
06-82876420
[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.