04 juli 2018

CDA Brabant ontmoet Gemert-Bakel

CDA Brabant in Gemert-Bakel op 9 juli 2018
Voor we de periode van de zomervakantie en het reces in gaan willen we u graag uitnodigen voor een bijeenkomst met de fractie van CDA Brabant. In onze gemeente spelen veel onderwerpen waarbij provinciaal beleid een (grote) rol speelt. Wij vinden het van belang om de verbinding te hebben met onze statenleden en ze mee te geven wat er speelt in onze gemeente, zodat zij hier de handschoen kunnen oppakken. Gezien de verkiezingen voor de provinciale staten in 2019 is dit ook het moment om het CDA Brabant van input te voorzien voor hun verkiezingsprogramma. Welke thema’s vinden wij belangrijk? Wat verwachten we van de provincie? Maar ook andersom: wat verwacht de Provincie van ons als gemeente?

Een aantal onderwerpen die zeker aan bod zullen komen: vitaal platteland, de bereikbaarheid van onze gemeente, de ontwikkeling van bedrijventerreinen, duurzaamheid en de problematiek rondom het dumpen van drugsafval.

De bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 9 juli en start om 20.00 uur. De locatie is Natuurpoort Nederheide, Kaak 11 in Milheeze. Wilt u er graag bij zijn en heeft u een onderwerp dat u wilt bespreken, mail uw aanmelding naar [email protected]. Wij hopen u te mogen ontmoeten op deze avond!

Zienswijze N279
Een onderwerp dat speelt op provinciaal niveau en op dit moment ontzettend actueel is, is het plan van de N279 tussen Veghel en Asten. De provincie heeft het inpassingsplan ter inzage liggen en daar kunnen nu zienswijzen op ingediend worden. In dit inpassingsplan wordt getoond hoe de nieuwe N279 eruit moet komen zien. De gevolgen voor Bakel zijn enorm. De provincie wil namelijk een nieuwe weg om Dierdonk heen leggen, over Bakels grondgebied. Dat betekent een nieuwe weg door een natuurgebied, meer fijnstof en onbegrijpelijk maar waar: ook nog eens een slechtere ontsluiting voor Bakel en de achterliggende dorpen. Als CDA blijven wij ons inzetten voor een betere bereikbaarheid van onze gemeente, maar op dit punt vinden wij dat de provincie de plank volledig misslaat. Wij zullen dan ook tot het uiterste te gaan om deze lange omleiding tegen te houden. Wat kunt u zelf doen? U kunt tot en met 9 juli een zienswijze indienen bij de provincie. Op onze website (www.cda.nl/gemert-bakel) hebben wij een voorbeeld zienswijze geplaatst die u mag gebruiken. Aan de hand van deze zienswijze kunt u een eigen tekst opstellen maar u kunt ook de zienswijze volledig overnemen. Behalve het CDA zijn er ook andere organisaties en initiatieven in onze gemeente die een zienswijze hebben opgesteld. Op de site van het BKG of van de Werkgroep Lange Omleiding Nee kunt u ook een zienswijze vinden.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het maken van een zienswijze? Neem contact op met onze raadsleden. Wij helpen u graag.

Fractie CDA Gemert-Bakel Anita Relou (06-13048355)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.