03 juni 2024

CDA: echt iets voor jou!

Deze week zijn het weer verkiezingen, ditmaal misschien wel de minst populaire: voor het Europees Parlement. Toch wil ik bij deze een oproep doen. Ga wel stemmen! Want het doet er zeker toe. Het Europees Parlement is erg bepalend bij doorslaggevende wet,- en regelgeving op grote onderwerpen waar we ook in Gemert-Bakel plezier of last van kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan zaken op het gebied van waterhuishouding en natuurdoelstellingen in relatie tot ons buitengebied en wat boeren in onze gemeente voor extra onnodige regeldruk over zich heen gestort krijgen. Of op het gebied van energie en hoe we richting de toekomst zorgen dat huizen en bedrijven aangesloten kunnen blijven op huidige en nieuwe soorten van energie. Maar ook op welke manier ‘Europa’ invloed wil uitoefenen op regionale en lokale overheden.

Een stemadvies dan: Tom Berendsen van het CDA. Ook met Tom hebben wij als Gemert-Bakelse afdeling regelmatig contact m.b.t. onze lokale en regionale onderwerpen. Tom is een fijne Brabantse vent, die staat voor een fatsoenlijk land. Een mentaliteit met beide benen op de grond en gewoon normaal blijven doen in tijden dat er al genoeg gekte is in de wereld. En dat is exact wat ook het CDA Gemert-Bakel wil laten zien en wil uitstralen. Doen waar het om draait voor u als inwoner. Met gewoon normaal doen en met gezond boerenverstand afwegingen maken waar onze mooie gemeente nog net een beetje mooier van wordt. Zaken niet nodeloos ingewikkeld maken en vooral problemen oplossen en kleiner maken in plaats van opblazen voor eigen (politiek) gewin. Dát vinden wij belangrijk, want uiteindelijk doen wij wat we doen voor de inwoners van Gemert-Bakel en niet andersom.

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is het CDA Gemert-Bakel echt iets voor jou! En het leuke is: je mag je bemoeien met alle onderwerpen die spelen in onze gemeente én wij hebben ook nog eens een geweldig leuke club mensen. Geregeld op bedrijfsbezoeken of samen een borrel pakken, meedoen aan een pubquiz en een barbecue. Ook dat is belangrijk om ons met veel energie in te blijven zetten voor onze gemeente.

Dus lijkt het je wat? Geef ons een belletje of stuur een mailtje en we gaan graag een kop koffie met je drinken. Of een biertje of wijntje natuurlijk! Gewoon lid worden kan natuurlijk ook.

Oh ja, en zeker gaan stemmen hè!?

Namens CDA Gemert-Bakel,

Stefan Janszen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.