21 oktober 2019

Centrumontwikkeling Bakel

Al jaren zet het CDA Gemert-Bakel zich in voor de herontwikkeling van het centrum van Bakel. Maar niet alleen wij zetten ons in. Dat doen er vele. In de raadsvergadering van 31 januari 2019 hebben wij daarom een betoog gehouden om de ontstane energie van de afgelopen jaren niet verloren te laten gaan. Dit is het moment om door te pakken.  Destijds hebben we aan het college gevraagd om geld vrij te maken voor de centrumontwikkeling.

In de aankomende raadsvergadering staat de begroting op de agenda. In deze begroting is naar onze tevredenheid geld vrijmaakt voor de ontwikkeling van een multifunctionele accommodatie (MFA) in het centrum van Bakel en de herinrichting van het Bakelse Wilbertsplein. Want eerlijk is eerlijk dit plein heeft een opknapbeurt nodig en ook Bakel kan een goede MFA gebruiken.

Voor het CDA Gemert-Bakel blijft voorop staan dat de keuzes en stappen die gemaakt gaan worden volgen uit de wensen van de inwoners van Bakel zelf. Zij weten tenslotte het beste waar er behoefte aan is. De komende maanden zal er door Bakel en de gemeente samen verder keihard gewerkt worden aan de mogelijke scenario’s, waarna uiteindelijk de gemeenteraad aan zet zal zijn om een keuze te maken uit deze plannen.

Een goed en levendig centrum van Bakel vraagt om keuzes. Keuzes over hoe het plein er dan uit moet komen te zien. Maar ook welk gebied het kloppende hart van Bakel moet worden. Daarnaast is het van belang dat er een goede balans ontstaat tussen ondernemen, parkeren en een groene omgeving waar het fijn verblijven is. Tot slot zijn er randvoorwaarden waarmee het mogelijk blijft dat de evenementen een plek hebben in Bakel. Want maken we de komende tijd geen keuzes, dan blijft alles zoals het nu is. Voor ons is van belang dat, ondanks emoties die gepaard gaan bij keuzes die gemaakt moeten gaan worden, de plannen gedragen worden door Bakel.

Het doel is en blijft dat we uiteindelijk het plan kunnen uitwerken wat het beste toekomstperspectief voor Bakel geeft zodat uiteindelijk de levendigheid terugkeert in een KERNgezond mooi Bakels centrum.
Hier staat het CDA Gemert-Bakel voor!

Wilt u graag dit of een ander onderwerp met ons bespreken?

U kunt ons bereiken via [email protected].

CDA Gemert-Bakel

Joris van Loon
(06-53197616)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.