24 mei 2021

Kleine ergernissen, grote irritaties

Kleine ergernissen, grote irritaties… We schreven er al vaker over. Toch is dit een thema wat nooit klaar is. Daarom blijven we ons best doen om deze kleine ergernissen geen grote irritaties meer te laten worden. 

Mijn kleine ergernis? Nou ja klein, is het gemak waarmee mensen afval laten slingeren. Een paar weken geleden viel mijn oog op een berichtje van Schoon Gemert-Bakel. Iemand had in de buurt van de Deken van de Heuvelstraat ‘per ongeluk’ zijn of haar halve huisraad laten slingeren. De foto die ik daarvan zag leek een combinatie van een kringloopwinkel en de vrijmarkt met Koningsdag. Het enige wat ik dan kan denken is; hoe dan? 

Helaas was dit op diezelfde plek een paar weken daarvoor ook al te doen. Nu is dit misschien een wat extremer voorbeeld, maar het blikje Red Bull uit het autoraam of de verpakking van je snack. Niet zo moeilijk om even afvalbak op te zoeken voor je rommel. Maar ja. Blijkbaar is het lekker makkelijk. Zelf op die manier van je troep afkomen, maar een ander ermee opzadelen. Kortom; het gemak waarmee er ‘dingen’ gedumpt worden. Gelukkig is onze gemeente ontzettend veel vrijwilligers rijk die onze gemeente helpen schoon te houden. Schoon Gemert-Bakel een dikke pluim voor jullie!

Een andere kleine ergernis is hondenpoep. Hondenbaasjes weten het allemaal, maar het blijkt tochlastig om de drol van je hond op te ruimen. Als niemand kijkt, hoeft het niet… Toch wel! En de gemeente is reeds bezig om de afvalbakken hiervoor extra te legen. Dus dat kan geen excuus meer zijn om de drollen niet op te ruimen. 

Maar er zijn nog veel meer van deze kleine ergernissen die grote irritaties opleveren. De losse stoeptegel, kapotte straatverlichting, of niet of slecht geïnformeerd worden. Als ik dan naar mezelf kijk, los ik veel zelf wel op. Bij een aantal dingen lukt dat helaas niet. Een aantal ergernissen kan de gemeente oplossen. En die laatste, daar is het CDA Gemert-Bakel in geïnteresseerd. Graag horen we van u wat uw grootste ergernissen zijn waar de gemeente invloed op uit kan oefenen. Het CDA zal deze verzamelen en proberen hier een oplossing voor te organiseren. Ergernissen kunt u melden via: [email protected] of u kunt een bericht achterlaten op onze website www.cdagemertbakel.nl of onze facebookpagina. We laten u altijd weten wat we met uw suggestie gedaan hebben of gaan doen. Dank voor uw medewerking. Samen maken we Gemert-Bakel op deze manier nog beter!

Namens CDA Gemert-Bakel,
Hanneke Coppens
[email protected] / 06-53499245 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.