03 januari 2017

Een nieuw jaar

Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen. We hopen dat 2017 u veel goeds mag brengen zodat u over een jaar met een glimlach terugkijkt.

Als wij terugkijken, zien we een jaar waarin politiek weer het nodige gebeurd is en we financieel voorzichtig positief durven zijn. Het was het jaar van een nieuwe burgemeester en het jaar dat we onze 30.000e inwoners hebben mogen verwelkomen.

2017 wordt een belangrijk politiek jaar. Landelijk gaan we naar de stembus voor een nieuwe regering. We hopen in ieder geval dat u dat gaat doen want ook al heeft u soms ,of misschien heel vaak, het gevoel dat het geen zin heeft om uw stem uit te brengen, deze maakt wel degelijk het verschil. Vaak horen we van mensen dat ze het gevoel hebben dat men in Den Haag maar wat doet en rond de verkiezingen ineens cadeautjes gaat uitdelen om te paaien. En ja dat zien wij in sommige gevallen ook. En als we naar het politieke landschap kijken maken we ons ook zorgen. We zien de ene na de andere partij opgericht worden. Vaak partijen die ontstaan als gevolg van een persoonlijk conflict. We lezen standpunten in de media die in de praktijk nooit uitgevoerd kunnen  worden en we horen politici dingen tegen elkaar roepen op een toon waarvan we ons serieus afvragen hoe deze mensen ooit kunnen gaan samenwerken.
Maar als CDA blijven we ook geloven in de kracht van de democratie. Dat u bepaalt wie Nederland beter moet gaan maken.  Wie u daarin vertrouwt en “aan wie u uw portemonnee zou geven”.

Maar ook lokaal gaat er in 2017 veel gebeuren. Tijdens de begroting hebben we als CDA aangegeven welke punten we dit jaar gerealiseerd willen hebben. In iedere kern een verbetering. En het liefst in samenwerking met u als inwoner en kennisexpert van deze kern. Noem het burgerparticipatie, noem het samenwerken. Hoe we het noemen maakt niet uit. We moeten vooral zorgen dat het ook echt samen gebeurt. De gemeente die faciliteert en u die betrokken wordt en meedenkt en waar mogelijk meewerkt aan de realisatie.
Enkele voorbeelden zijn de openstelling van de kasteeltuin in Gemert met vrijwilligers voor onderhoud en toezicht en de centrumontwikkeling in Bakel, ondersteuning van de ontwikkelplannen bij de Bron in Handel en de woonplannen in het centrum van de Mortel in samenwerking met de diverse dorpsraden en initiatiefnemers.

Maandag zijn we als fractie weer opgestart en hebben we uitgebreid gesproken over het verder ondersteunen van onze mantelzorgers. Zorgen dat ze een duidelijk antwoord hebben op 3 vragen namelijk wie kan ik bellen (hulp), waar heb ik recht op (potjes), en hoe hou ik het vol (eventueel respijtzorg). Als CDA willen we dit antwoord komende maanden geven. Samen met u. De dorpsondersteuners spelen hierin al een belangrijke rol. Maar als u ook graag mee wil denken dan is dat meer dan welkom en hopen we dat u ons weet te vinden.

Op een goed 2017!

Inge van Dijk, Fractievoorzitter CDA Gemert-Bakel
[email protected], 0620332846

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.