12 september 2022

GEMERT MERT 2022: FIJN DAT IEDEREEN ER WEER KAN ZIJN

We hebben er met zijn allen even op moeten wachten, maar afgelopen zondag was het zover: de 40e jubileumeditie van Gemert Mert. Als CDA Gemert-Bakel zijn wij heel erg blij dat dit evenement na 2 jaar Corona-ellende weer heeft kunnen plaatsvinden. Hierbij ook veel dank aan de organisatie voor het organiseren, weer mogelijk maken en het in goede banen leiden van dit evenement. Als CDA Gemert-Bakel namen en nemen wij altijd graag deel aan Gemert Mert. Ook dit jaar waren wij weer te vinden op onze traditionele plaats aan de Nieuwstraat. Veel mensen hebben genoten van onze appeltjes, kinderen hadden de mogelijkheid om na een draai aan het rad te grabbelen naar een cadeautje in een van onze grabbelbussen, er zijn kopjes koffie en thee gedronken en we hebben ook veel goede gesprekken gevoerd.

Een greep uit de inhoud van de gesprekken die gevoerd zijn en de signalen die wij hebben gekregen.

Zo zijn wij aangesproken op het feit dat evenementen als Gemert Mert plaats moeten vinden in het centrum. Als CDA Gemert-Bakel onderschrijven wij dit van harte. Wij staan voor een gemeente met daarin 7 bruisende kernen waar van alles te doen is, waaronder ook het bezoeken van een kermis. Dit jaar was het nog niet mogelijk omdat de vergunningen al verleend waren, maar vanaf 2023 vinden als het aan het CDA ligt alle kermissen in het centrum plaats. Dus ook in Bakel en Gemert.

Een ander belangrijk punt wat is aangesneden is de bereikbaarheid van Gemert-Bakel, waaronder de N279. Wij zijn blij om te merken dat er veel steun is voor het standpunt van het CDA bij de N279: 2x2 rijbanen en GEEN lange omleiding. Wij zijn vanaf het begin af aan tegen de lange omleiding geweest, hebben er tegen gevochten en uiteindelijk is ook gebleken dat de provincie broddelwerk heeft geleverd en het huiswerk opnieuw moet doen. Dit is echter geen moment om te verslappen. Gelukkig verdedigt onze wethouder Hanneke Coppens met verve het standpunt van de gemeente: 2x2 rijbanen en GEEN lange omleiding.

Aan de orde kwamen er ook onderwerpen waarover er zorgen zijn. Zo is er gesproken over ontwikkelingsmogelijkheden in het buitengebied op de plaats waar vee- en nertsenfokkerij gestopt zijn. Een ander belangrijk punt is de woningbouw in onze gemeente. Er worden huizen gebouwd, maar dat is lang niet altijd even goed zichtbaar. Gelukkig zien we dat er op diverse plaatsen de schop in de grond is gegaan en er ontwikkelingen zijn: o.a. Doonheide II en Predikant Swildenstraat in Gemert.

Zijn er zaken waar u tegen aanloopt of zijn er onderwerpen die u met het CDA wilt bespreken? Wij gaan graag met u in gesprek. Laat het ons weten. Wij komen graag bij u thuis of op het bedrijf langs. Uiteraard kunt u ook bij ons op de koffie komen. Wij horen het graag.

Thijs van den Elsen
Raadslid CDA Gemert-Bakel

[email protected]
06-52636552

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.