17 februari 2014

Gemert nog beter bereikbaar, een kans voor jong en oud

Openbaar vervoer

Gemert is redelijk goed bereikbaar met de bus. Je kunt ermee naar Eindhoven, Veghel en Helmond. Het openbaar vervoer is op die manier een  alternatief voor andere vormen van vervoer.  Op initiatief van de Dorpspartij en een toevallige mogelijkheid om de dienstregeling aan te passen rijdt buslijn 122 nu een extra rondje over de Paashoef. De aansluiting op de treintijden is hierdoor ook verbeterd. Was de wijziging in de dienstregeling er niet geweest, dan was Gemert-Oost een jaar lang slecht bereikbaar geweest. Gelukkig is dit nu toch aangepast en is Gemert-Oost iets beter bereikbaar.

 

Echter is het CDA Gemert-Bakel  van mening dat dit nog niet voldoende is. Een echte kwaliteitsimpuls gaat verder dan een kleine wijziging.  Uit gesprekken met vele  jongeren, ouders en uit eigen ervaring is gebleken dat er veel mensen reizen tussen Gemert en Nijmegen. Deze verbinding is namelijk niet optimaal, maar wel belangrijk voor studerende jongeren. De beste optie op dit moment is met de bus naar Uden en vervolgens overstappen op de bus naar Nijmegen. Dit neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Een betere verbinding zorgt voor een kwaliteitsimpuls voor Gemert-Bakel. Wij zien een kans om deze kwaliteitsimpuls te realiseren middels een busverbinding tussen Gemert en Boxmeer. Hierdoor wordt het reizen naar Nijmegen een stuk korter, hetgeen zeker 40 minuten tijdwinst oplevert! Het CDA wil zich sterk maken voor deze nieuwe verbinding door na  19 maart de nieuwe  wethouder hier opdracht voor te geven.

 

Kwaliteit wegen en fietspaden

Regelmatig zien wij in de krant verschijnen dat (nieuwe) partijen betere fietspaden willen. Dit past geheel binnen de visie van het CDA Gemert-Bakel. Hierover hebben wij eerder geschreven in de begrotingskrant die u in december 2013 heeft ontvangen bij het Gemerts Nieuwsblad.  De laatste jaren is er bij de bezuinigingen een greep gedaan uit het onderhoudsfonds. Daarbij is de kwaliteitsnorm van de wegen naar beneden bijgesteld. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. Het CDA heeft een alternatief voorstel gedaan om een hoger bedrag op te nemen in de begroting voor het wegenfonds. Daarnaast heeft de motie om met spoed onderhoud uit te voeren aan fietspaden het helaas niet gehaald. Kwalitatief goede fietspaden zijn erg belangrijk voor een gemeente die wil uitstralen aantrekkelijk te zijn voor toerisme en recreatie. Sommige fietspaden zijn zelfs zo slecht dat er ongelukken zouden kunnen gebeuren, hetgeen gelukkig  nog niet veel heeft plaatsgevonden. Echter ieder ongeluk is er één te veel! Het CDA zet zich in voor verbeteren van fietspaden.  

 

Steunt u het initiatief voor een nieuwe bus verbinding of ziet u nog betere kansen op dit onderwerp, mail dan naar stefanjanszen@gmail.com (nummer 3, CDA Gemert-Bakel). Hij gaat graag met u in gesprek om onze gemeente nog beter te maken!

 

CDA Gemert-Bakel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.