04 mei 2017

Het is grijs, het zit voor het raam en het begint met een Z...

Zoma … 
Deze grap maakte mijn pa altijd als we bij mijn oma (zijn moeder) op bezoek waren. Hij kreeg dan direct de wind van voren want mijn oma was alles behalve achter het raamzitterig. Ze was al lang weduwe en ze miste opa maar ging er iedere dag op uit. Het leven was om van te genieten en ze ging dan ook gerust 1 x in de week alleen uit eten en regelmatig naar de kapper en de manicure omdat het oog ook wat wil. Ook werkte ze als vrijwilliger in de bibliotheek om "die ouwe mensen" vooruit te helpen. En wij als kleinkinderen kwamen altijd te weinig en als we kwamen stonden we meestal voor een gesloten deur. 
Helaas leeft mijn oma al een tijdje niet meer. Maar ieder jaar organiseert de familie van Dijk "Koninginnedag" speciaal voor Oma want Ali was toch wel de koning van Sheiba in hoogsteigen persoon. Op die dag komt de familie van heinde en verre om gezellig samen te zijn en herinneringen op te halen aan deze bijzondere dame die een speciaal plekje in ons hart heeft.

En zo blijft mijn oma ook na haar dood een verbindende factor in de familie. En zo is het in veel families. 

Daarom willen we met Moederdag de moeders van de moeders en vaders in het zonnetje zetten. 

Heb jij ook een stoere, lieve, leuke en grappige oma en wil je haar een keer verassen dan doe mee en laat ons weten waarom jou oma moet winnen.

Stuur een tekening, gedichtje of mailtje voor 11 mei naar [email protected].

We zijn benieuwd naar jullie oma's! Inge van Dijk Fractievoorzitter CDA Gemert-Bakel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.