14 juni 2021

Milheeze is toe aan een nieuw dorpshart

De afgelopen periode heeft initiatiefgroep centrumplan Milheeze zich intensief ingezet voor het centrum in Milheeze. Een breed gedragen enquête waarbij input is gevraagd over wat het dorp wil. Deze uitkomsten zijn meegenomen en vertaald in drie onderzoekmodellen. Deze drie modellen leveren een bijdrage aan een levendig dorpshart waarbij de veiligheidssituatie rondom Kindcentrum de Kastanjelaar zal verbeteren. Hierbij is ruimte voor de verenigingen, woningbouw, de komst van een supermarkt maar ook voor groen in dit gebied. Het belangrijkste uitgangspunt is dat dit gedragen wordt vanuit het dorp. Dit is wat wij graag zien als CDA Gemert-Bakel. Coöperatief samenwerken, zodat gemeenschapsgeld optimaal besteed wordt.

De onderzoeksmodellen in het kort:

Onderzoeksmodel één: Functioneel
In dit model zal de supermarkt op de huidige plek van Gemeenschapshuis de Schans gehuisvest worden en verplaatst de Schans naar de plek van de huidige pastorie waar dan ook de gymzaal geplaatst zal gaan worden. In de kerk en op het grasveld aan de Griensvenstraat zal woningbouw gerealiseerd worden.

Onderzoeksmodel twee: Leefbaarheid
In dit model blijven de schans en de gymzaal op de huidige plek maar worden vernieuwd. De schans heeft een mogelijkheid om uit te breiden naar de kerk. Achter de kerk aan de Griensvenstraat is ruimte voor een grote parkeerplaats. Met daarnaast gelegen een grote supermarkt. Op de plek van de huidige pastorie zijn appartementen ingetekend. Ook op de locatie van de supermarkt zal woningbouw gerealiseerd worden.

Onderzoeksmodel drie: Beleving
Ook in dit model blijven de schans en de gymzaal op dezelfde plek. De kerk zal toegankelijk gemaakt worden voor horeca waarbij er ook ruimte is voor uitbreiding van het gemeenschapshuis. Op de plek van de huidige pastorie is ruimte gemaakt voor een supermarkt. Ook in dit plan is er ruimte gemaakt om in het verlengde van de Griensvenstraat woningbouw te realiseren met daarachter één groot parkeerterrein zodat parkeren aan het zicht is onttrokken.

Bij alle onderzoeksmodellen wordt gedacht aan een Kiss and Ride zone aan het Kerkeind, dit is een speciale parkeerhaven waar kinderen van en naar school gebracht kunnen worden.

Ambitieuze plannen waar het dorp klaar voor is. De volgende stap is een haalbaarheidsonderzoek. Bekijken welk model het meest geschikt is en onderzoeken of dit financieel haalbaar zal zijn.

Plannen voor en door het dorp, een plein waar wonen en recreëren samen gaan. Een initiatief dat wij als CDA vanaf het begin ondersteunen. Er is al veel werk gedaan maar het is nu tijd om te gaan doen waar het om draait! Wij zullen als CDA Gemert Bakel er alles aan doen om er voor te zorgen dat het beste gedragen en haalbare plan voor Milheeze uitgevoerd kan worden; te beginnen met het goedkeuren van een voorbereidingskrediet, nodig voor het verder uitwerken van deze plannen.

Mochten er naar aanleiding van dit artikel vragen zijn of wilt u ergens anders graag uw gedachten over uitwisselen, dan horen wij dit graag van U.

Namens de fractie van CDA Gemert-Bakel

Fons Verhees
0610775481

[email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.