13 april 2017

Nazareth in ontwikkeling

De herontwikkeling van Klooster Nazareth kan beginnen! Deze week tekende het college van B&W de samenwerkingsovereenkomst met de lokale ontwikkelaars BL Huisvesting en Beheermaatschappij A. van Schijndel. De bestemmingsplanprocedure is afgerond en hierdoor kan de ontwikkeling en verkoop nu definitief van start gaan.

Het CDA Gemert-Bakel heeft de herontwikkeling en verkoop van het Klooster Nazareth altijd als één van dé kansen voor Gemert gezien. Want hierdoor behouden we dit bijzondere erfgoed voor onze mooie gemeente, zonder dat Nazareth haar geschiedenis verliest. Het bouwen van een begijnhof in de kloostertuin doet volgens het CDA recht aan het verleden. Maar het biedt bovenal een toekomst. Door de herontwikkeling blijft het kloostercomplex Nazareth behouden en raakt het niet verder in verval.

Het CDA is blij dat een mooi eind nu in zicht komt. Het “dossier Nazareth” sleepte zich lang voort, kende vele uiteenlopende meningen en ideeën. Van enerzijds ontwikkelaars met plannen en anderzijds omwonenden en belangengroeperingen met zorgen. Mede op initiatief van het CDA zijn deze partijen nogmaals samen om de tafel gegaan. Een nieuw, breed gedragen plan was het resultaat. De Gemeenteraad heeft de handschoen gezamenlijk opgepakt en is tot heldere uitgangspunten gekomen. Deze uitgangspunten zijn goed bewaakt door het college en zijn door de ontwikkelaars overgenomen. Zo blijft er meer groen behouden, komt er een trapveld voor de scholen en er komen sociaal maatschappelijk functies. Samenwerken is een sleutel tot succes!

Er is veel belangstelling voor de woningen. Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat ontwikkeling en verkoop voorspoedig zullen verlopen. Het CDA Gemert-Bakel wenst de ontwikkelaars hierbij succes en de toekomstige gebruikers en bewoners veel plezier en geluk op deze bijzondere plek.

Wilt u graag eens meepraten over een specifiek onderwerp? Laat het weten! We vergaderen iedere maandagavond, u bent van harte welkom om onze vergadering bij te wonen. Contact opnemen met onze fractie kan ook via email: [email protected].

Namens het CDA,

Stefan Janszen (0610234611)

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.