23 september 2021

NIEUW RAADSLID BIJ CDA GEMERT-BAKEL

In de aankomende raadsvergadering van 7 oktober zal raadslid Anita Relou afscheid nemen. Na bijna 10 jaar actief te zijn geweest in de gemeentelijke politiek voor het CDA Gemert-Bakel, waarvan 7,5 jaar als raadslid, draagt zij het stokje over aan Hendrik van Hout (20). Hij wordt op 7 oktober geïnstalleerd.

Reden voor Anita’s vertrek is een verhuizing naar een andere gemeente. Anita gaat samenwonen en is in blije verwachting van haar eerste kindje. Anita heeft zich 10 jaar lang enorm ingezet voor onze gemeente en CDA Gemert-Bakel. Op o.a. sociaal domein en dossier uit haar geboorte dorp Bakel heeft zij haar waarde meer dan waar gemaakt. Wij gaan Anita missen maar wensen haar veel geluk in de toekomst en bedanken haar voor haar inzet voor onze gemeente en onze fractie.

Nieuw raadslid:
Hendrik van Hout De fractie van het CDA Gemert-Bakel wordt na het vertrek van Anita weer op volle sterkte gebracht door de installatie van Hendrik van Hout als nieuw raadslid op 7 oktober. Hendrik stond al op de kandidatenlijst van het CDA in 2018 en haalde toen een mooi verkiezingsresultaat. Vanwege zijn studie Internationale Betrekkingen in Den Haag heeft hij de afgelopen drie jaar op kamers gewoond. Inmiddels loopt hij stage bij een advocatenkantoor en woont hij weer aan de Neerstraat in Bakel. In ieder geval tot aan de verkiezingen van maart 2022 zal Hendrik raadslid zijn. Hij zal zich vooral richten op het sociaal domein en onderwerpen die jongeren betreffen.

Hoewel we het vertrek van Anita jammer vinden, is de fractie van het CDA Gemert-Bakel blij dat er weer een nieuwe, jonge en enthousiaste opvolger in Hendrik is gevonden. Binnen het CDA vinden we groei en ontwikkeling van onze mensen belangrijk en daarom is het mooi dat we Hendrik nu deze kans kunnen bieden. We hebben er alle vertrouwen in dat Hendrik de stem van jongeren in de gemeenteraad kan vertegenwoordigen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.