03 december 2020

Nieuwe wethouder bij CDA Gemert-Bakel

De fractie CDA Gemert-Bakel draagt Willeke van Zeeland (32) voor als nieuwe wethouder van Gemert-Bakel.

“Ontzettend trots ben ik dat het CDA Gemert-Bakel een jonge talentvolle wethouder kan voordragen”, zegt fractievoorzitter Janszen. “Binnen het CDA Gemert-Bakel vinden we groei en ontwikkeling van onze mensen belangrijk en het is daarom mooi dat we iemand als Willeke deze kans kunnen bieden”.

Willeke van Zeeland

Willeke wordt de opvolger van Anke van Extel - van Katwijk, die 20 januari 2021 wordt geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Asten. Met haar achtergrond en ervaring met de portefeuille Ruimte is zij een uitstekende kandidaat om de vacante positie in te vullen.

Willeke is 32 en woont in De Rips. Ze woont samen met haar vriend Harm van Dijk en hebben samen een dochter. Ze bekleedt nu bij de Rabobank de functie van accountmanager Food&Agri.

Sinds 2014 is Willeke actief binnen het CDA, waar zij gestart is als een bevlogen commissielid. Vervolgens kwam ze, met ruime persoonlijke voorkeursstemmen, in 2018 in de gemeenteraad van Gemert-Bakel.

Coalitie

De voordracht van Willeke is door de coalitiepartner Dorpspartij zeer positief ontvangen. Het doel is en blijft, deze periode ons coalitieakkoord af te ronden. In de eerste raadsvergadering van het nieuwe jaar staat haar benoeming op de agenda.

Toekomst

CDA Gemert-Bakel is verheugd over de kandidatuur van Willeke. Door de vlotte afhandeling is de continuïteit en stabiliteit op deze portefeuille gewaarborgd. "De lat ligt hoog maar door de kwaliteiten van haar weten wij zeker dat Willeke zal slagen en veel kan betekenen voor Gemert-Bakel.", aldus fractievoorzitter Stefan Janszen.

Op dit moment bekijkt de fractie alle mogelijkheden en opties om de portefeuille van Inge van Dijk in te vullen. Continuïteit en stabiliteit blijft voorop staan. Er zal daarom ook gezocht worden naar een ervaren wethouder.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.