27 maart 2017

Ook het CDA Gemert-Bakel wil het grasveld bij de Kastanjelaar behouden voor de kinderen in Milheeze

Al enige tijd vraagt Milheeze om het open houden van het grasveld gelegen bij Basisschool de Kastanjelaar. Afgelopen vrijdag nog vroeg een aantal kinderen uit Milheeze bij de burgemeester aandacht voor behoud van “hun” grasveld en hebben hem uitgelegd waarom het echt open moet blijven voor de kinderen in Milheeze. Daarnaast zijn we bij een aantal initiatiefnemers op de koffie geweest en ook hier was het CDA enthousiast geraakt over hun ideeën.

De kernvraag waar het om draait is willen we het Zonnehoekje bebouwen of willen we het open houden o.a. voor de schoolkinderen in Milheeze. Er is in een oriënterende bijeenkomst over woningbouw namelijk een plan gepresenteerd om hier 8 levensloopbestendige woningen te bouwen.

Het CDA is ervan overtuigd geraakt dat het Zonnehoekje op dit moment een grote behoefte invult voor de school, maar ook voor talrijke verenigingen. Het is een ideaal plekje voor met name kinderen, omdat het veld afgeschermd is van verkeer en er daardoor veilig gespeeld kan worden. Wij als CDA willen ons sterk maken voor behoud van dit veldje, maar zijn ook realistisch en gaan kijken hoe we optimaal gebruik kunnen gaan maken van de totale omgeving. Per slot van rekening staat nu een aantal lokalen al jaren leeg. Maar de basis van het plan moet wat ons betreft zijn behoud van het grasveld.

We hebben met de initiatiefnemers afgesproken dat ook zij gaan nadenken over het gebruik van het gebouw. Kan dit gebouw nog een nieuwe toekomst krijgen? Een eerste gedachte was al een permanente knutselruimte die gebruikt zou kunnen worden door Jong Milheeze, maar ook door enkele ouderen die hier een herstelplaats kunnen inrichten voor kleine reparaties voor de oudere inwoners. Mocht dit alles niet haalbaar zijn, dan kunnen we eventueel denken aan beperkte woningbouw op de plek waar nu de klaslokalen staan. Het plan voor levensloopbestendige woningen zal namelijk ook niet voor niets opgestart zijn, maar zijn voortgekomen uit behoefte aan dit soort woningen in Milheeze. Intussen gaan wij als CDA ook kijken, gelet op deze behoefte, of er in Milheeze misschien ook andere grondposities zijn waar de levensloopbestendige woningen gebouwd kunnen bouwen.

Kortom, we zien genoeg kansen voor Milheeze met als uitgangspunt behoud van een mooi stuk groen voor de Millusse kinderen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.