28 mei 2018

Proces N279 en we spreken u graag op Bakel Markt

Indienen zienswijze N279 en lange omleiding over Bakel

Deze week presenteert de provincie beelden van de voorgenomen nieuw aan te leggen weg. Ook wel het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) genoemd. Dit plan ligt ter inzage van 29 mei t/m 9 juli. Het bijbehorende onderzoek, de milieueffectrapportage, hoort daar ook bij. Daarin staan de effecten van de nieuwe weg voor mens en natuur.

Laten we vooropstellen dat bereikbaarheid ook voor Gemert-Bakel van groot belang is. Echter voor Bakel zijn de nieuwe effecten van de weg groot. De provincie heeft namelijk gekozen om de weg aan te leggen over Bakels grondgebied, door de mooie Bakelse Beemden en over enkele percelen van onze inwoners. Wij hebben deze keuze van de provincie altijd onbegrijpelijk gevonden. Er is namelijk een alternatief: aanpassen van de reeds bestaande weg. Deze oplossing is ook nog 50 miljoen goedkoper en uit onderzoeken naar voren gekomen als een reëel alternatief. Onlangs is dit ook opgepikt door het programma ‘Van onze centen’ op SBS6. Dit programma laat ons zien waar een pijnlijke en knullige verspilling van onze belastingcenten gaat plaatsvinden.

Daarnaast heeft de provincie ervoor gekozen Bakel niet aan te sluiten op deze nieuwe weg. Dus we krijgen wel de lasten maar niet de eventuele lusten.

Het CDA is daarom een tijd geleden een petitie gestart. Nu het traject van zienswijze indienen start zullen we deze aanbieden aan de provincie. Ook onze gemeente zal een zienswijze indienen en ook u heeft de mogelijkheid om uw zienswijze in te dienen. Wilt u graag wat extra hulp? Wij willen u graag helpen!

Op 19 juni 2018 organiseert de provincie een openbare informatiebijeenkomst in de Eendracht in Gemert. Zinvol om te gaan kijken en luisteren.

KERNgezonde prijzen en Bakel markt

Tijdens de verkiezingen hebben we huis aan huis appeltjes bezorgd met de vraag om deze voor uw raam te hangen. U kon daarmee een kerngezonde prijs winnen en de winnaars zijn inmiddels bekend en de prijzen uitgereikt!

De winnaars:

Kleinschalig Wonen; Zorgboogcentrum Ruijschenbergh, die gingen voor groente en fruit; Tom in 't Groen uit De Mortel die ook koos voor kerngezond groente en fruit en Piet van Ansem uit Bakel die de komende tijd weer volle bak kan gaan sporten!

We willen iedereen die meegedaan heeft heel hartelijk bedanken! Het was erg leuk om al die appeltjes in Gemert-Bakel voor de ramen te zien verschijnen!

Aanstaande zondag, 3 juni, is het Bakel markt. Het CDA zal op deze markt staan om weer van u te horen wat u belangrijk vindt in onze gemeente. Via onze facebookpagina en in onze marktkraam kunt u een appeltje verkrijgen. Dit appeltje kunt u vullen met Uw KERNgezonde idee voor onze gemeente en bij onze marktkraam komen ophangen in de appelboom. Het beste idee wint een mooie en kerngezonde fruitmand. En natuurlijk zijn er de hele dag raadsleden en een wethouder om uw verhaal te horen en uw mening mee te nemen.

Fractievoorzitter CDA Gemert-Bakel

Anita Relou
0613048355

[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.