04 juli 2022

Samen goed doen

Het is inmiddels alweer bijna vier maanden geleden. Op 16 maart mochten we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en als lijsttrekker van het CDA Gemert-Bakel was dat natuurlijk een spannend moment. De verkiezingen kregen voor ons een hele mooie uitkomst: met 8 van de 23 zetels maakte u ons wederom de grootste partij. Tot op de dag van vandaag ben ik daar ontzettend trots op en voel ik de verantwoordelijkheid om goed met dat vertrouwen om te gaan.

Als grootste partij mochten wij het voortouw nemen in het vormen van een coalitie. Deze begonnen door verkennende gesprekken te voeren met alle partijen. Na een paar gesprekken maakte wij de keuze om met de Dorpspartij en de VVD verder te praten om tot een coalitie te komen. Zoals u heeft kunnen lezen en vast gehoord heeft, kwamen we tot een akkoord. Echter kwam er een interne breuk binnen de VVD. Daarmee klapte het voorliggende coalitieakkoord.

Zowel de Dorpspartij als het CDA hadden een voorkeur voor een samenwerking met drie partijen en ook de Lokale Realisten stonden open voor deze samenwerking. Na een aantal goede en inhoudelijke gesprekken kwam dat ook tot een coalitieakkoord. Vorige week hebben de drie partijen dit samen ook naar buiten gebracht. Nu wordt er achter de schermen hard gewerkt om het akkoord op te maken en de laatste (formele) dingen af te ronden. Zo kunnen we nog voor de zomer het nieuwe College installeren. En dat is ook nodig gezien er grote opgaven liggen om onze gemeente weer mooier en nog beter te maken. Als CDA zijn we erg trots op het aanstaande coalitieakkoord waarin veel van onze speerpunten tot uiting komen, waar ambitie uitstraalt en verantwoordelijkheidsgevoel voor onze gemeente!

Op 14 juli ligt de zogenaamde kadernota ter besluitvorming voor. Daarin is te zien dat het financieel weer heel goed gaat. Daar zijn wij als CDA Gemert-Bakel ook enorm trots op. Er is jaren hard gewerkt en met minimale middelen veel bereikt. En ook nu zullen wij weer kritisch zijn op onze uitgaven. Maar ook met beleid investeren en keuzes durven maken. Al onze kernen moeten voldoende woningbouw krijgen, de centra dienen levendig te zijn en ons voorzieningenniveau moet op peil blijven. Maar ook onze economie en mobiliteit verdienen de aandacht. Want zonder goede bereikbaarheid en onze bedrijven redden we het niet.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat met deze coalitie we dit gaan waarmaken. Door samen te werken, de dialoog aan te gaan en elkaar durven aan te spreken. Tegelijkertijd kijken we ook uit naar de samenwerking met de oppositie, die hopelijk op een kritische, maar constructieve manier vorm krijgt. Natuurlijk mag er politiek bedreven worden. Maar met de menselijke maat en wat past bij onze mooie gemeente. Maar het meeste kijken we uit naar de samenwerking met u als inwoner of ondernemer. Dus schroom niet om te bellen of te mailen wanneer u ergens tegen aanloopt. We moeten het ten slotte samen goed doen.

Namens CDA Gemert-Bakel,

Stefan Janszen
Fractievoorzitter

0610234611

[email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.