09 augustus 2021

Sint Wilbertsplein Bakel

Eindelijk was het dan zover: de opening van het hernieuwde Wilbertsplein in Bakel. Het plein dat sinds het vertrek van het Gemeentehuis, de Rabobank en de C1000 verworden was tot een saai plein wat enkel nog gebruikt werd om te parkeren. Terwijl een dorpsplein juist ook een levendig stukje van je dorp zou moeten zijn. Met deze herinrichting is weer een belangrijke stap gezet naar het realiseren van die levendigheid.

Op het plein ziet u een visualisatie van de voor Bakel historisch kenmerkende Peelrandbreuk. Daarnaast is het nieuwe gedeelte autoluw gemaakt waardoor jongeren hier veilig kunnen spelen. Daarnaast is het plein voorzien van een, voor iedereen, gebruiksvriendelijk fiets-/wandelpad. Meteen is al gebleken dat hierdoor een echte ontmoetingsplek ontstaat voor jong en oud in Bakel. De nieuw aangelegde (zit)elementen in diverse hoogtes, met waterspuiters en borrelende poelen in het breukvlak zorgen zoals verwacht voor een boeiend spektakel in het centrum van het Bakelse dorpshart!

Bakel ligt centraal in een schitterend groen recreatiegebied met vele mogelijkheden, waar jaarlijks tienduizenden fiets- en wandeltochten gemaakt worden. Hoe mooi is het als dit nieuwe plein weer gaat functioneren als de ideale start/eind of tussenstop bij deze tochten. En als binnenkort ook het Fuse/Olleke Bolleke pand is herontwikkeld met een nieuwe horeca functie is het nieuwe centrumplein straks omringd door diverse horeca gelegenheden met mooie uitnodigende terrassen. Ik zie het helemaal voor me. Gezelligheid, ontmoeten, onze kinderen die zich vermaken en wij aan een lekker potje bier.

Zoals u heeft kunnen zien is, mede door inzet van Ondernemers Vereniging Bakel en lokale ondernemers, ook de rotonde in het Bakelse centrum geheel vernieuwd. Hierdoor heeft het nieuwe centrum ook, komende vanuit de richting Helmond, de entree gekregen die het verdient.

Om de leefbaarheid van Bakel voor de toekomst te kunnen waarborgen is enkele jaren geleden De Stem Van Bakel opgericht. Eén van de speerpunten voor hen was (en is) de herontwikkeling van het centrum. Mooi om te zien dat nu, na een jarenlang proces van gezamenlijk hard werken door De Stem Van Bakel, de gemeente, de architect en de ontwerper in samenspraak met de Bakelse inwoners deze fase van het vernieuwde plein eindelijk een feit is.

Het zal u niet ontgaan zijn dat het CDA Gemert-Bakel altijd uitgesproken positief en constructief is geweest over deze ontwikkelingen. En dat blijven we ook!
Want wij zien nog steeds mooie nieuwe kansen in en rondom het Bakelse centrum. Zoals u van ons gewend bent zullen wij dan ook de komende jaren, ook voor Bakel  blijven doen waar het om draait!
Dit om Bakel nog toekomstbestendiger te maken voor onze Bakelse inwoners.

Bakel heeft al een schitterend verleden, met plannen als deze krijgt het ook een steeds mooiere toekomst!

Wilt u graag dit of een ander onderwerp met ons bespreken?
Neem dan vooral contact met ons op.

Iedereen nog een hele fijne vakantie! En pas vooral goed op uzelf en uw naasten!

CDA Gemert-Bakel

Joris van Loon
(06-53197616)

[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.