22 maart 2021

Uit de raad

Aller eerst willen wij u middels deze weg hartstikke bedanken voor het uitbrengen van uw stem. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ons Inge ook officieel naar Den Haag vertrekt. In de raadsvergadering van 18 maart jl. hebben wij afscheid van haar genomen en is Bart Claassen geïnstalleerd als haar opvolger.

Winterterrassen
In oktober 2020 hebben wij als raad een motie “winterterrassen” ingediend en unaniem aangenomen. Opzet hiervan was om de horeca een extra zetje in de rug te geven tijdens de winterperiode. Achteraf heeft de horeca door de strengere Corona maatregelen hier weinig gebruik van kunnen maken. Tijdens de raadsvergadering hebben wij het college verzocht om nu met een nieuw plan te komen om de horecasector en evenementen branche in onze gemeente het komende jaar meer ruimte en mogelijkheden te geven bij allerlei initiatieven. Dit met als doel deze sectoren meer perspectief te bieden zodat ook onze gemeente in de toekomst bruisend blijft!

Kerngezonde financiële positie
Vorige en deze regeerperiode hebben wij hard gewerkt aan een kerngezonde financiële positie van onze gemeente. In 2019 behaalde onze gemeente weer het benodigde weerstandsvermogen. Daarmee werd de ingeslagen weg beloond met het financiële herstel van onze gemeente. Echter wil dat niet zeggen dat wij er al zijn. De fundering kan nog beter en daar willen wij op doorpakken. Het onderliggende herstelplan uit 2012 is geactualiseerd en geeft de doorkijk naar de toekomst. De stip op de horizon is het verder verbeteren en uiteraard gezond houden van onze financiën. Om de mogelijke tegenvallers in de toekomst op te kunnen vangen moet de gemeente zich kunnen weren en flexibel kunnen zijn. Daarom moeten we voldoende reserves hebben. Dat wil niet zeggen dat onze gemeente niet meer kan door ontwikkelen. In tegendeel zelfs. Alleen dit altijd met in het achterhoofd dat onze gemeente financieel kerngezond moet blijven.   

 

Gemert centrum
Er is hard gewerkt aan een nieuwe centrumvisie voor Gemert. Een nieuwe visie schept weer mogelijkheden om gezamenlijk verder door te kijken naar de toekomst en ambities waar te maken. Het centrum van Gemert moet levendig blijven en op de kaart gezet worden. Deze visie zit vol met mooie en goede ambities. Met het vaststellen van deze visie kan het college verder aan de slag. Er zijn vele deelprojecten en plannen die nu en in de komende jaren in het centrum opgepakt en gerealiseerd kunnen worden. Een stukje historie terugbrengen, het afwaarderen van de Komweg en het Ridderplein verder door ontwikkelen. In het plan zit ook een onderzoek naar een cultuurhuis in het centrum. Onderzoek zal uit moeten wijzen of en welke locatie het meest voor de hand ligt en haalbaar en betaalbaar is. Voor het CDA Gemert-Bakel is de bereikbaarheid en ontsluiting daarbij van groot belang. Een nieuwe publiekstrekker in het centrum is natuurlijk fantastisch, maar dan wel passend.

Uiteraard gaan wij graag met u in gesprek.
Dus mochten wij u ergens mee kunnen helpen dan vernemen wij dat graag.

Stefan Janszen

Fractievoorzitter CDA Gemert-Bakel

0610234611
[email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.