11 juli 2021

Uit de raad van 08-07-2021

Donderdag was de laatste raadsvergadering voor het zomerreces met veel goede besluiten: o.a. krediet Centrum Milheeze, bestemmingsplan Fitland, positieve financiën en bestemmingsplan Witrijt.

Geherdefinieerde kaders voor het kasteel werden na een scherp debat (niet unaniem) aangenomen. De motie van het CDA om te zorgen dat de kasteeltuin weer open gaat werd aangenomen. Helaas niet unaniem. Nu kunnen de kasteelplannen weer vooruit en hopelijk kunnen onze inwoners snel weer wandelen in de kasteeltuin.

Het laatste punt was de kadernota met duidelijke uitgangspunten voor de begroting 2022. Wij stellen onszelf als CDA dan ook steeds de vraag: waar draait het om voor onze inwoners?  

Het draait om een financieel gezonde gemeente. Dat hebben we voor elkaar gekregen. Financieel staat onze gemeente er weer heel goed voor.

Het draait ook om goede gezondheid en fijne mensen om je heen…

Daarom is sporten belangrijk. Daar voelen mensen zich beter en fitter door. Sporten heeft ook een sociale component in zich. Om te kunnen sporten is een goede accommodatie belangrijk. Daarom worden parkeerplaatsen van Bavos, sporthal ’t Zand, HC Bakel en VV Handel opgeknapt evenals de entree van Sporthal Molenbroek.

Het draait ook om een fijne plek om te wonen.

Het is fijn wonen in Gemert-Bakel. Dat moeten wij zo houden. We kunnen als gemeente pas echt met snelheid wat doen aan het woningtekort wanneer we zelf gronden hebben om te kunnen ontwikkelen. Daarom willen wij dat de gemeente weer actiever wordt met grondaankopen. De prioriteit ligt daarbij nu op Elsendorp en Gemert. Wij willen dat onze eigen inwoners hierbij voorrang krijgen.

Daarnaast komt er een aanjager voor Ruimtelijke Ontwikkelingen. Iemand die snel en voorafgaand aan bijvoorbeeld principeverzoeken, kan helpen bij (snellere) uitvoering van ontwikkelingsplannen.  

Visvijver Dribbelei wordt aangepakt om de afkalving van de oevers te stoppen. Verder is er afgelopen periode een proef gedaan met een “wijkschouw”: gezamenlijk een rondje lopen of fietsen door een wijk/dorpen daar de bevindingen ophalen en contacten met onze inwoners nog meer versterken. Maar belangrijker nog: daar vervolgens ook daadwerkelijk wat mee doen. Deze proef is goed bevallen en daarom komt hier een vervolg op.  

Doen waar het om draait voor (aanstaande) ouders. 

Daarvoor dienen onze speelvoorzieningen op orde te zijn. Daar hebben wij altijd hard voor gevochten. Wij kijken dan ook uit naar het nieuwe speeltuinenbeleid.   

Naast spelen is onderwijs ook belangrijk. Perspectief voor het Commanderij College en voor Gemert-Zuid: de plannen echt activeren.  

Voor de écht allerkleinsten willen wij dat de ouders van pasgeboren baby’s uit Bakel en Milheeze weer een consultatiebureau krijgen in Bakel. Daar gaat het college mee aan de slag nu.

Samenvattend is er een mooie kadernota met een goed beleid en ambities vastgesteld. We hoeven geen bezuinigingen door te voeren en kunnen weer investeren. Zo blijven we doen waar het om draait voor onze inwoners!  

Want Gemert-Bakel is echt heel mooi. Dat moeten we zo houden! 

Wij wensen u alvast een hele fijne vakantie toe! Pas goed op uzelf en uw naasten!

Namens CDA Gemert-Bakel,

Stefan Janszen
Fractievoorzitter

06-10234611
[email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.