25 juli 2022

Vakantie

Terwijl ik dit krantenartikel schrijf bedenk ik mij dat het echt een heel erg bewogen eerste deel van dit jaar was. Corona was nog niet echt weg in het begin van dit jaar en we weten niet waar dit naar toe gaat. Carnaval kon weer en was weer geweldig. Wintersporters konden weer gaan. Maar ook was er gekte op de huizenmarkt. De verkiezingen waren er, voor ons spannende tijden. En toen viel Rusland Oekraïne binnen. 

Een eerste deel van dit jaar waar echt enorm veel gebeurde. We zagen de prijzen van boodschappen duurder worden, de energieprijzen stijgen, tanken is niet leuk meer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tevens zien wij de stikstof problemen. Wij zien de zorgen en emotie die er is bij onze agrarische ondernemers en aanverwanten. Maar tegelijkertijd weten wij ook dat er een gezamenlijke opgave is. We moeten het buitengebied levendig en leefbaar houden. Elke ontwikkeling moet een verbetering zijn voor de omgeving. Gelukkig werken wij in onze gemeente al met gebiedsagenda’s en zo gaan we bepalen wat waar mogelijk gaat worden. Maar laten we gewoon niet vergeten dat we in onze gemeente ook echt al veel werk hebben verzet. En dat is samen gedaan, dan kom je verder.

Daarom zijn wij blij dat we afgelopen maandag 18 juli 2022 dan na een lang traject het nieuwe college hebben geïnstalleerd. We kunnen aan de slag met grote opgaven die op ons af komen. Woningen bouwen, bedrijventerreinen uitbreiden, scholen bouwen, centrumplannen van papier naar praktijk brengen. Al met al veel werk voor een schaalsprong die onze gemeente nodig heeft en kan gaan maken. Bereikbaarheid blijft en belangrijk iets, toerisme en recreatie stimuleren we en we moeten onze verveningenlevendig houden. Mooie uitdagingen die we niet uit de weg gaan. 

Maar met de installatie van het nieuwe college namen we ook afscheid van de huidige wethouder, Bart Claassen. In een hele korte tijd, 1 week, kregen we van zowel Inge als Anke te horen dat zij een prachtige nieuwe uitdaging aan gingen. Daar zaten we dan als CDA Gemert-Bakel. Supertrost op beide mar ook meer dan 40 jaar ervaring weg. En hoe gaan we dat opvangen? Bart kwam naar Gemert-Bakel en voelde zich meteen als een vis in het water. Hij kwam niet om op de winkel te passen of de winkel enkel open te houden. Nee, hij kwam hier om zaken te doen. Snel bouwde hij aan een netwerk en maakt sprongen voor onze gemeente in dossiers als kasteel, bedrijventerreinen en maakte (naar voorzetten van Miranda en Inge) onze gemeente financieel gezond. Bart bedankt voor alles!

Voor onze fractie begint de vakantie. Even opladen en goed uitrusten. Zodat we in september weer met opgeladen batterij aan de slag kunnen. Ik wens u dan ook namens de fractie van CDA Gemert-Bakel een hele fijne vakantie toe. Geniet ervan en kijk een beetje naar elkaar om. Want samen moeten we goed doen! 

Namens de fractie CDA Gemert-Bakel,

Stefan Janszen

0610234611

[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.