20 februari 2020

Ver van m’n bed… Of toch niet?

“Politiek… Nee, das niks voor mij!” Of… “Politiek? Das vooral ver van m’n bed….” Als ik mensen spreek over mijn ‘hobby’, is dat vaak één van de eerste reacties. Maar is dat zo?

Op een druilerige dag zo’n 15 jaar geleden heb ik in een opwelling besloten om me aan te melden als lid van het CDA. Waarom? Niet dat politiek hoog scoorde op het lijstje met mijn favoriete bezigheden. Maar ik vond wél wat van de plek waar ik woonde, de omgeving waar ik elke dag een rondje met de hond wandelde of mijn boodschappen deed. Veel dingen waren goed, maar sommige konden beter! Precies daarom bedacht ik dat ik er zelf wat aan kon proberen te doen in plaats van er over te klagen.

En moet dat dan persé politiek zijn? Zeker niet! Onlangs hebben we een mooi voorbeeld gehad: het Kinderbos in Gemert. Er is met elkaar gepraat, er is naar elkaar geluisterd. Met de conclusie dat de plannen zoals ze er lagen gewijzigd worden en het Kinderbos blijft waar het nu ligt. Ik ben trots dat er door elkaar op te zoeken en met elkaar te praten een oplossing wordt gevonden voor dingen die u dagelijks bezighouden. Als CDA Gemert-Bakel is dat precies waar we voor staan. Speelt er wat in uw omgeving? Zijn er dingen die (niet) goed zijn, maar beter kunnen? Zoek elkaar op! Ga met elkaar in gesprek. En dan is politiek niet iets wat ver van uw bed is, maar juist heel dichtbij. Samen staan we voor een fijne plek om te wonen, werken en leven. Goede voorzieningen en een bloeiend verenigingsleven… CDA Gemert-Bakel wil daar sámen met u aan werken!

En gaat u nog carnaval vieren? Een hele fijne carnaval en we vatten er inne op!

Hanneke Dam

CDA Gemert-Bakel
06-53499245

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.