07 april 2017

Verkeersveiligheid kindcentrum De Bakelaar

De ouderraad van De Bakelaar heeft de noodklok geluid over de verkeerssituatie rondom de school.

Het CDA Gemert-Bakel heeft de situatie bekeken. Er is maar één conclusie mogelijk:  voor de kinderen is  de kruising Schoolstraat / Nieuwe Uitleg / Molenakkers ronduit onveilig. De wijkagent en wijkbeheerder kwamen onlangs tot dezelfde conclusie.

Het CDA Gemert-Bakel vindt dat alle kinderen in onze gemeente te allen tijde veilig naar school moeten kunnen gaan. We willen daarom graag dat de situatie aangepakt wordt, want er valt volgens ons veel te verbeteren. Deels kleinere zaken. Denk aan nieuwe, duidelijke belijning op de weg. Het repareren van de regelmatig haperende verlichtingspalen bij de oversteekplaats. En snoeiwerk, zodat ze beter zichtbaar worden. Maar ook de inrichting van het kruispunt valt  te verbeteren. Beter van de weg gescheiden fiets- en voetpaden bijvoorbeeld. Met name bij de oversteekplaats in de Schoolstraat, waar vrachtwagens regelmatig uitwijken naar de huidige fietspaden. Met alle risico’s van dien.
Het gaat er echter niet om wat wij willen, maar hoe de direct betrokkenen willen dat de situatie wordt verbeterd.

Daarom hebben we als CDA de onveilige verkeerssituatie bij de Bakelaar afgelopen week tijdens de raadscommissie op de agenda gezet. We hebben het college gevraagd in overleg te gaan met de ouderraad en de school. En er daarna zo snel mogelijk voor te zorgen dat de onveilige verkeerssituatie bij de Bakelaar wordt aangepakt. Opdat de kinderen in Bakel weer veilig naar school kunnen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.