31 mei 2021

Volmondig JA!

Met veel enthousiasme kan ik u vertellen dat ik de verkiezingslijst van het CDA in onze prachtige gemeente mag aanvoeren. Maandag 31 Mei hebben de leden van het CDA mij dit vertrouwen gegeven en dat beschouw ik natuurlijk als een enorme eer en tegelijkertijd vind ik het ook spannend. Het zijn immers niet de minste schoenen die ik mag gaan vullen, van mijn voorgangster, Inge van Dijk. Maar soms komen in het leven vragen voorbij waarop je direct en volmondig “ja” zegt. 

Bovendien is iets spannend vinden juist ook iets goeds: ik ben er namelijk van overtuigd dat we niet groeien als we altijd in onze comfortzone blijven. Ik ga deze uitdaging met beide handen aanpakken en op deze manier blijven werken aan het nog beter en mooier maken van onze gemeente. 

Voor iedereen die mij nog niet kent stel ik mij graag kort voor. Ik ben Stefan Janszen, in 2012 ben ik politiek actief geworden en sinds 2014 ben ik raadslid. Circa 3 jaar fractievoorzitter wat ik nu dus mag combineren met het lijsttrekkerschap.

Ik woon in Gemert en ben 36 jaar. Getrouwd met Femke en we hebben samen 2 prachtige kinderen van 5 en 8. Ik ben werkzaam als projectontwikkelaar in Zuid-Nederland. Inmijn vrije tijd voetbal ik bij VV Gemert en loop ik graag een stukje hard. Daarnaast kan ik enorm genieten van de gezelligheid met vrienden en familie. 

Deze gezelligheid is helaas door corona voor iedereen minder mogelijk geweest. Maar gelukkig komen we langzaam weer op gang. Hierdoor is er een afstand ontstaan tussen mensen onderling en tussen mensen en de politiek. Er dient weer een fris nieuw leven tot stand te komen. 

Want alleen samen kunnen wij het beste waarmaken. Zoals u van ons gewend bent gaan we zodra het weer mogelijk is graag weer in het openbaar met u in gesprek. Ik ben ervan overtuigd dat we onze gemeente niet mooier kunnen maken vanuit het gemeentehuis of de raadszaal alleen, maar dat we dat juist samen met de inwoners moeten doen. Ik knok voor u als inwoners van onze gemeente, maar ben ook eerlijk als de wens niet realistisch is. En nee, dat is niet altijd makkelijk. Maar daarom is de dialoog zo belangrijk. Met begrip voor ieders situatie voorkomen we maatschappelijke verharding. We moeten doen waar het om draait. Doen waar het om draait in woningbouw, doen waar het om draait in de economie en de zorg. Doen waar het om draait in de mobiliteit en financiën. En natuurlijk doen waar het om draait in al onze zeven uniekedorpskernen. Door te doen waar het om draait voor onze gemeente en voor u als inwoner, hoop ik volgend jaar, op 16 maart 2022, op uw stem te mogen rekenen!

Daarom doe ik hierbij graag de oproep, daar waar het weer mogelijk is, dat wij graag weer met u in gesprek gaan. Een bakkie koffie samen te doen waarbij wij natuurlijk weer wat lekkers voor erbij meenemen!

CDA Gemert-Bakel

Stefan Janszen
0610234611

[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.