Theo van de Berkmortel

Raadslid

Mijn naam is Theo van den Berkmortel, opgegroeid in Deurne en na mijn huwelijk met Ine de Corte gaan wonen in Milheeze. We hebben samen drie prachtige dochters die allen al weer zijn uitgevlogen. Sinds kort ben ik ook trotse opa van drie kleinkinderen. Eén van mijn mooiste hobby’s zijn mijn kinderen en kleinkinderen. Na mijn studie ben ik gaan werken bij de Rabobank. In vele functies ben ik daar actief geweest en heb vanuit mijn rol als bestuurder van de bank van dichtbij mee mogen maken wat een coöperatie kan betekenen voor de lokale gemeenschap. En hoe leuk het is om echt actief betrokken te zijn in de gemeenschap. Nadat ik mijn dienstverband had beëindigd ben ik als zelfstandig ondernemer verder gegaan en heb ervoor gekozen niet alleen te focussen op mijn onderneming, maar ook een actieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Ik ben Commissaris geworden bij Fanfare St. Cecilia in Milheeze en actief geworden in de politiek voor het CDA Gemert-Bakel. Waarom de politiek in vraagt u zich af?

Als inwoner van Gemert-Bakel werd ik geconfronteerd met forse stijgingen van de OZB. Met mijn financiële kennis als bagage vanuit de financiële dienstverlening ben ik mij gaan verdiepen in deze problematiek. Ik kwam al snel in contact met het CDA, een partij die dichtbij en betrokken in de gemeenschap staat. Deze kernwaarden spraken mij aan en ik ben mee gaan doen als burgercommissielid Financiën, vervolgens benoemt als raadslid. Hier heb ik gezien hoe het echt werkt met de portemonnee van de gemeente. Afwegingen rondom inkomsten en uitgaven zijn complex, maar het is altijd zo dat je niet meer kunt uitgeven dan wat er binnenkomt of je moet je spaargeld aanspreken. Toentertijd was het zo dat het spaargeld helemaal op was en er sprake was van een tekort. Stap voor stap hebben we meer grip gekregen en de situatie is nu zo dat we weer geld hebben in ons spaarpotje.

Ik zal de portemonnee van de gemeente steeds blijven bewaken vanuit mijn rol als raadslid. Ik acteer vanuit de gedachte dat het uitgeven van geld uit de gemeenschapsportemonnee gelijk moet zijn alsof het mijn portemonnee is. Ik vraag mij dan ook telkens af of ik het geld ook zou uitgeven alsof het uit mijn eigen portemonnee komt en voelt dat goed en kan ik het uitleggen dan is het mijn inziens een verantwoorde uitgave. Op deze manier blijven we een gemeente met goede voorzieningen en betaalbaar voor ons allemaal.

Spreekt mijn verhaal je aan en/of heb je zelf ook een specialisme wat kan toevoegen in onze gemeenteraad, dan kun je je bij het CDA Gemert-Bakel aansluiten! Neem gerust contact met mij op.

Theo van den Berkmortel,
06-53621006

[email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.