24 oktober 2018

Blij met uitbreiding busvervoer

Kortgeleden schreef ik over de contacten van onze gemeenteraadsfractie met de CDA-fractie in het Provinciehuis. Deze contacten zijn belangrijk omdat de provincie over veel zaken gaat die onze gemeente raken. Zo ook het openbaar vervoer als basisvoorziening. “In Brabant beschikken we over een uitstekend netwerk van stads- en streekbussen, aangevuld met buurtbussen en de regiotaxi. Het aantal reizigers groeit gestaag. Vergeleken met 2017 vervoerden deze busdiensten 27% meer reizigers dan 2012. Het Reizigersoverleg Brabant en de gemeenten zijn daarbij belangrijke partners voor de provincie” zo staat te lezen in ons provinciale programma ‘CDA 100% Brabant’.

De CDA-gemeenteraadsfractie spant zich in om onze gemeente Gilze en Rijen goed op de kaart te krijgen en het openbaar vervoer in onze gemeente Gilze en Rijen uit te breiden. Daarnaast zijn er in maart 2019 verkiezingen voor de Provinciale Staten. Het CDA zet zich daarbij sterk in voor verbeterd openbaar vervoer. Deze ambitie kunnen we alleen waarmaken als er in maart genoeg mensen op het CDA stemmen. Het wordt dan mogelijk dat het CDA weer deel gaat uitmaken van het college van Gedeputeerde Staten. Bij de collegeonderhandelingen is uitbreiding van het openbaar vervoer voor het CDA een belangrijk punt.

Al een flinke tijd vragen de inwoners van onze gemeente Gilze en Rijen, of het busvervoer niet uitgebreid kan worden. Het is een steeds terugkerende vraag. Het CDA is daarom blij dat vanaf 9 december in de ochtendspits twee keer per uur een bus gaat rijden tussen Dongen en het NS-station in Rijen. Nu is dit maar een keer per uur en dat is voor scholieren en forensen niet echt een alternatief. Deze uitbreiding komt tegemoet aan de wensen van onze inwoners, zal voor meer busreizigers zorgen en is goed voor het milieu. Samen met u en met de provincie zetten we ons in voor de verdere uitbreiding van de mobiliteit in onze gemeente en onze regio.

Alwijn ten Cate
Lid commissie Ruimte

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.