03 oktober 2017

CDA Lokaal investeert in zwemonderwijs

CDA Lokaal Gilze en Rijen zet zwemonderwijs terug op de politieke agenda. De door het CDA ingediende motie werd in de laatste raadsvergadering breed gedragen door de andere partijen. Alleen de VVD sloot zich hier helaas niet bij aan.

Zwemmen is in ons land van levensbelang. Op basis van landelijk onderzoek kunnen waarschijnlijk 170 kinderen in de gemeente niet zwemmen. Dat is zeer verontrustend. De raad heeft het college opgedragen nader onderzoek te doen naar de oorzaken en om met oplossingen te komen. Het college zal de raad hierover in april 2018 berichten.

De gemeente is mede verantwoordelijk voor de sociale en fysieke veiligheid van de inwoners.

Uitgangspunt voor CDA Lokaal is dat zwemmen een basisvaardigheid is. Iedereen moet dus gelegenheid hebben om een zwemdiploma te halen. Als geld de reden is dat een zwemdiploma ontbreekt, ligt het op de weg van de gemeente hiervoor oplossingen te vinden. De gemeente is mede verantwoordelijk voor de sociale en fysieke veiligheid van de inwoners. In het bijzonder voor de zwakkeren onder ons. CDA Lokaal ziet uit naar de nieuwe beleidsvoorstellen van het college. 

Door: Janet Frankemölle-Bolier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.