03 oktober 2017

CDA100 een groot succes!

Ons verkiezingsprogramma schrijven samen met de inwoners van Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen, dat was de inzet vorige week donderdag. Bij Van der Valk in Gilze kwamen mensen uit de hele gemeente samen om na te denken over veiligheid, zorg en welzijn, economie en kindvriendelijkheid. En daar zijn mooie resultaten uitgekomen, die we meteen in ons verkiezingsprogramma zetten.

Er moesten extra stoelen en tafels worden aangerukt zodat iedereen kon zitten, zo druk was het tijdens de CDA100. Met meer dan vijftig man sterk hebben we een hele avond gediscussieerd. Bij veiligheid werden buurtpreventie, een verkeersluw Wilhelminaplein en het handhaven van parkeer- en wachtverboden bij scholen aan de kaak gesteld. Aan tafel bij zorg en welzijn ging het over inwonerinitiatieven, betaalbare woningen en goede zorg die vooral dichtbij mensen moet zijn. Tobias Hamer (A16) vertelde vol enthousiasme over ‘present werken’, waarbij de relatie tussen zorgvrager en -verlener centraal staat.

De hele lijst met stellingen van CDA100 vindt u hier.

Economie sprak over gemeentelijke herindeling, een goed ondernemersklimaat en vitale kernen. Minder regels en meer uitgaan van de wensen en behoeften van ondernemers en gemeenschap, dat is het devies. In het kader van kindvriendelijke gemeentes werd gesproken over cultuur voor de jeugd en speelplekken in de wijk. Vanuit Speel-o-theek ’t Treintje, dat speelgoed uitleent aan kinderen, werd aandacht gevraagd voor betere zichtbaarheid en bekendheid. Een mooi voorbeeld van particuliere initiatieven, waar de overheid vooral een faciliterende rol heeft.

De stelling die voortgekomen zijn uit het CDA100, worden direct overgenomen in het verkiezingsprogramma van CDA Lokaal Gilze en Rijen, zoals beloofd. Bent u benieuwd naar de hele lijst met stellingen van CDA100? U vindt ze hier. Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Stuur een mailtje naar [email protected] of laat een berichtje achter via Facebook of Twitter.

Door: Jens Peter Frankemölle

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.