16 januari 2020

Dorpsteam van start!

Wist u het al? Vanaf eind december bestaat in onze gemeente het Dorpsteam. Wat doet het Dorpsteam? Wie zijn het Dorpsteam? Wat kan het Dorpsteam voor mij betekenen? Waar kan ik ze vinden? Het CDA wil u graag een stukje op weg helpen.

Dorpsteam

In december is, na een lange voorbereidingstijd, in onze gemeente het Dorpsteam gestart. In dat team wordt samengewerkt door medewerkers van Contour de Twern, MEE en het IMW. Hier kunt u als inwoner terecht met hulpvragen. Bijvoorbeeld een vraag over mantelzorg. Het wordt me even teveel, waar kan ik aankloppen voor hulp? Het kan ook over woningaanpassing voor rolstoelgebruik, opvoeden of een geldprobleem gaan. Of u voelt zich eenzaam en zoekt aansluiting. De medewerker gaat samen met u op zoek naar het antwoord. Zij zijn op de hoogte welke ondersteuning er in de gemeente mogelijk is. Zij kunnen zorgen dat uw vraag op de juiste plek terecht komt. Dat kan de gemeente zijn voor bijvoorbeeld een WMO aanvraag of jeugdhulp, maar kan ook een vrijwilligersorganisatie zijn die activiteiten organiseert voor eenzame mensen.

Fysiek loket

We vinden het als CDA belangrijk dat het Dorpsteam van de grond is gekomen. Lang hebben wij gepleit voor een fysiek loket. Vaak kregen we te horen dat het lastig was om te weten waar naar toe met je hulpvraag. Of mensen konden niets met een digitale aanvraag of informatie en haakten daardoor af. Ze wilden gewoon binnen kunnen lopen bij de gemeente en hun vraag stellen. We hopen dat door de komst van het Dorpsteam deze signalen tot het verleden gaan behoren. We vinden het wel jammer dat er geen inlooppunt bij het gemeentehuis zelf is gekomen. We houden als CDA de vinger aan de pols. Wilt u met ons uw ervaringen delen of hebt u een andere opmerking, dan stellen we dat zeer op prijs. Mailt u me vooral op [email protected].

Locaties en tijden

Hieronder nog wat praktische informatie over het Dorpsteam. In Rijen vindt u ze in het IMW kantoor, Antoinette Nijhoffstraat 15 (di. 8:30-10:00 en do. 15:00-17:00) en in Het Palet, Rembrandtlaan 98 (vrij. 9:00-12:00). In Gilze vindt u ze in Gezondheidscentrum De Flair, Lange Wagenstraat 55H (woe. 8:30-10:30). Ook kunt u van maandag tot en met vrijdag (9:00-13:00) bellen naar 0886 050 605.

Janet Frankemölle, raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.