16 juli 2019

Janet maakt de balans op

Het schooljaar loopt op zijn eind, de zon schijnt en het zomerreces is begonnen. Een goed moment om de balans van het afgelopen jaar op te maken. En hoe kan dat beter dan door de ogen van Janet Frankemölle, voor wie deze zomer ook haar eerste jaar als raadslid afsluit. Janet, hoe heb jij het jaar ervaren?

“Het afgelopen jaar was ik vooral actief in de commissie Samenleving, waar ik me hoofdzakelijk heb beziggehouden met jeugd, sport en cultuur. Eén van de lastigste dossiers was (en is) toch wel de jeugdhulp. Veel gemeenten hebben te maken met tekorten, Gilze en Rijen is hierin geen uitzondering. Begin dit jaar heb ik daarom een brief aan onze Tweede Kamerfractie gestuurd. René Peters kwam daarop dit voorjaar langs om hierover te spreken. Lokaal en landelijk samen aan de koffie in Gilze en Rijen, bij het CDA kan dat gewoon. Heel leuk om mee te mogen maken!

Soms krijgen we bezoek uit Den Haag, maar veel vaker gaan we op bezoek dichtbij huis. Eén van de leukste van dit jaar, was toch wel het bezoek aan peuterspeelzaal ’t Peuterbos in Rijen. Samen met Aletta van der Veen, wethouder, hebben we geluisterd en gesproken met twee bevlogen leidsters. We hebben het altijd over basis- en voortgezet onderwijs, maar het is de peuterspeelzaal waar kinderen de basis leggen voor taal en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Raadslid ben je voor en met elkaar. Voor elkaar, omdat je er voor alle inwoners wilt zijn, van jong tot oud en in alle kernen van onze prachtige gemeente. Dat is uiteindelijk waarom ik raadslid ben. Met elkaar, omdat ik als raadslid niet zonder mijn fractie en niet zonder andere fracties kan. Als CDA hebben we dit jaar leuke activiteiten ondernomen, zoals het poetsen bij de scouting tijdens NLDoet en samen campagne voeren voor het Waterschap.”

Na een drukke periode is het nu tijd voor ontspanning, voor raads- en commissieleden, maar ook voor de CDA-redactie. Vanaf september zijn we terug met, zoals u van ons gewend bent, elke week een artikel. Namens het gehele CDA een heerlijke zomervakantie gewenst!

Janet Frankemölle

Raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.