28 februari 2018

Lokale werkgelegenheid en goed ondernemersklimaat in een sterke regio

CDA Lokaal staat voor een sterke economie in een bruisende regio. Dat betekent dat iedereen goed werk heeft, dat ondernemers fatsoenlijk kunnen ondernemen en dat we samenwerken met buurgemeenten. Een sterke economie betekent ook een economie die oog heeft voor mens en milieu. De komende periode wil het CDA zich weer hardmaken voor het MKB, goede banen voor iedereen en gedegen regionale samenwerking.

Ondernemers

Familie- en MKB-bedrijven zijn de motoren waarop Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen draaien. Onze ondernemers zijn ontzettend belangrijk voor de gemeente. Het CDA wil daarom ook de komende periode weer een ondernemersfonds. €100.000,- waaruit initiatieven van ondernemers worden gestimuleerd. De gemeente moet ook de komende periode goed blijven samenwerken met de verschillende ondernemersverenigingen die onze gemeente rijk is. CDA staat voor een ondernemende gemeente, die niet vanuit regels, maar vanuit visie en ambitie denkt.

Infrastructuur

Investeren in goede infrastructuur en faciliteiten zijn van groot belang voor onze lokale economie. Daarom wil CDA de komende periode duidelijkheid over de centrumplannen in Gilze en Rijen. Ook moet er een goed plan komen voor de spoorzone en blijven we ons inzetten voor een goede bereikbaarheid in alle kernen. Goed bereikbaar voor iedereen, dus bijvoorbeeld ook voor grote voertuigen die Hulten in moeten!

Regionale samenwerking

Gilze en Rijen moet over de gemeentegrenzen heen blijven kijken. Samen met de regio hebben we de verbreding van de A58 geregeld en zetten we onze gemeente toeristisch op de kaart. De komende periode willen we de regionale banden verder aanhalen. We blijven goed samenwerken binnen Midpoint Brabant, want gezamenlijk hebben we een veel grotere slagkracht dan als losse gemeentes.

Iedereen werk

Een sterke economie is een economie waarin iedereen meedeelt. Daarom vindt CDA het ontzettend belangrijk dat iedereen aan het werk kan. Voor velen van ons is dit vanzelfsprekend en hoeft de gemeente helemaal niets te doen. Voor wie daarmee meer moeite heeft, is de gemeente een gesprekspartner. Doel is dat iedereen aan het werk kan. Hoe de weg naar werk eruit ziet is voor iedereen anders. We zoeken altijd samen naar de beste manier. CDA is daarom er blij met het project Talent2Work en wil dat ook de komende jaren voortzetten.

Onze wethouder en tevens nummer 1 op de lijst, Rolph Dols, vindt het ontzettend belangrijk dat iedereen aan het werk kan. “Werken zou eigenlijk voor iedereen moeten zijn weggelegd. Het is betekenisvol, geeft ritme, geeft voldoening en stelt mensen instaat om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Dit alles maakt werken zo belangrijk. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend. Door omstandigheden kunnen mensen een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het is dan zaak om hen te ondersteunen om terug te keren richting die arbeidsmarkt. Dit kan men vaak niet alleen. Samenredzaamheid is dan het devies. Samenredzaamheid dat gaat leiden tot zelfredzaamheid. Mensen die jarenlang hebben gewerkt en plots zonder werk komen te zitten ervaren allemaal hoe snel netwerken verdampen en men geïsoleerd kan raken. Zaken die eerst vanzelfsprekend waren lijken nu onbereikbaar. Ook hen moeten we ondersteunen. Werk aan werken!!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.