22 november 2018

Raadslid Lenie Schuermans: een begroting waar we trots op mogen zijn!

In een begrotingspresentatie loop je altijd het risico dat dingen mooier gemaakt worden dan dat ze zijn. Met grote projecten op stapel, zoals de innovatie in de spoorzone, de herbestemming van de Margriethal en de uitvoering van de beide centrumplannen ligt het risico dat zaken opgehemeld worden altijd op de loer. CDA Gilze en Rijen is blij dat onze gemeente niet in zulke valkuilen trapt.

Bij de bespreking van de begroting voor 2019 kwamen de diverse ambities die we als gemeente hebben voorbij. Als het gaat om woningbouw dan is het CDA tevreden: de gemeente probeert naar beste kunnen sociale woningbouw, starterswoningen, seniorenwoningen en duurdere appartementen in onze gemeente een plaats te geven. Het CDA hoopt dat deze ontwikkeling nog jaren doorgang heeft, want op dit moment is het aanbod onder de maat. De doorstroming is onvoldoende en mensen zitten nog altijd op de verkeerde plaats. Het CDA is blij dat de gemeente dit beseft en stappen zet.

Op het gebied van zorg zijn we wel een beetje bang, al is dat de gemeente niet aan te rekenen. Wat betreft de WMO hoeven we momenteel niet heel bang te zijn, daar lijkt alles wel redelijk te lopen. Kijken we evenwel naar de jeugdzorg, dan ligt er toch een aantal uitdagingen. Een tekort van €750.000 in 2018 is heel erg jammer, maar soms gaat het nu eenmaal iets anders dan verwacht. Eenzelfde misrekening over 2019 zou echter kunnen duiden op structurele fouten bij de gemeente. Daar zal CDA komend jaar erg kritisch op zijn.

Meer informatie

Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u mij natuurlijk mailen via [email protected] of bellen op 0616 068 995.

Lenie Schuermans
Raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.