16 mei 2019

Voorjaars-ALV: Pietje Bell in Amerika

ALV CDA Gilze en Rijen: Pietje Bell in Amerika

De voorjaars-ALV kwam aan het einde van een ‘roerige’ periode binnen politiek Gilze en Rijen en zeker binnen ons eigen CDA. Het vertrek van Rolph Dols, die na negen verdienstelijke jaren in onze gemeente de uitdaging heeft aangenomen in Tilburg, zorgde voor een hoop drukte. Met de zoektocht naar en vondst van aanstormend CDA-wethouder Sandra Diepstraten zijn we daar inmiddels goed uitgekomen. Tom Berendsen, Bredanaar en enige verkiesbare Brabantse kandidaat voor de Europese verkiezingen, kwam uitleggen dat in Brussel ook één en ander op stapel staat: drugscriminaliteit, landbouw, innovatie. Tom wil voor Brabant het verschil gaan maken.

Nadat in maart bekend werd dat Rolph naar Tilburg zou vertrekken om daar als wethouder Erik de Ridder op te volgen, gaf onze fractievoorzitter Jac Wouters aan een kwartiertje stil te zijn geweest: “Toen pas kon ik hem feliciteren. Ik had hem graag nog drie jaar gehouden.” Op de ALV kreeg Rolph een warm afscheid. Een bos bloemen, een appelboompje voor op zijn patio en van onze voorzitter Ton Sprangers een geschenk met een knipoog: Pietje Bell in Amerika. Rolph Dols in Tilburg, veel succes!

Natuurlijk ontbrak op onze ALV ook de nieuwe wethouder Sandra Diepstraten niet. Sandra woont in Rijen, is van origine Gilzese en heeft daarmee ruime kennis van onze gemeente. Ze is gespecialiseerd in projecten en programma’s op het gebied van ruimtelijke ordening. Op dat gebied geeft ze nu ook leiding aan een afdeling bij de gemeente Hilvarenbeek. Sandra: “Ik zie er naar uit mij in te zetten voor de gemeenschap van Gilze en Rijen.” Sandra Diepstraten in Gilze en Rijen, veel succes!

Als afsluiter van de avond was er Tom Berendsen. Hij nam ons mee naar het Brusselse, waar hij eerder vijfenhalf jaar werkte als beleidsadviseur, en nu als parlementariër aan de slag wil. Wat hij anders wil doen? “Veel mensen gaan bij Hazeldonk de grens over en zeggen dan  tegen zichzelf: ‘Nu moet ik vanuit Europees perspectief gaan denken’. Dat wil ik niet. Ik ben een Brabander en ik denk vanuit Brabants perspectief.” Tom Berendsen in Brussel, veel succes!

Jens Peter Frankemölle,

bestuurslid CDA Gilze en Rijen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.