17 oktober 2018

7 november: meedenken over herontwikkeling "Sprankel" en omgeving

De gemeente Grave wil met geĆÆnteresseerden in gesprek over de herontwikkeling van de locatie "voormalig schoolgebouw De Sprankel en omgeving". Op 7 november is daarover vanaf half acht een informatieavond in multifunctioneel centrum Catharinahof. Mensen die willen komen, wordt gevraagd zich (uiterlijk 1 november) op te geven via een e-mail aan kim.gaus@cgm.nl onder vermelding van het onderwerp "Aanmelding Sprankel".

De verhuizing van basisschool De Sprankel naar de Brede School Grave-Oost maakt het mogelijk om het gebied te herontwikkelen. Dat wil de gemeente doen in samenspraak met inwoners. Randvoorwaarden zijn dat toekomstige ontwikkelingen een bepaalde financiƫle opbrengst hebben (om de verplaatsingskosten van de school te compenseren) en aansluiten bij de gemeentelijke woningbehoefte. Het is zeker dat er woningbouw gerealiseerd wordt. De vragen zijn: welk type, voor welke doelgroep? De gemeente is benieuwd naar wat hieromtrent leeft in de gemeenschap.

Vanwege de keuze van de ideale werkvorm, is het noodzakelijk dat degenen die willen meepraten zich uiterlijk 1 november per e-mail aanmelden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.