01 maart 2021

Bouwen, bouwen, bouwen!

Het CDA pleit voor meer woningen in Escharen, Gassel, Grave en Velp. Bestaande bouwprojecten zoals het Hof van Esteren in Escharen, Molenakker in Gassel, I am Grave en het dorpshart Velp kunnen of zijn al van start mede dankzij het CDA. En ook in de nabije toekomst komen er hopelijk meer woningen bij. Zo staan er nog woningbouwprojecten op de planning. Denk dan aan de woningen die gebouwd gaan worden op het terrein van de oude Sprankel. Maar ook de woningen die tussen de brede school en het Visio kunnen worden gebouwd. En dan heb je ook nog de GVV-velden en het Wisseveld terrein. Over de bouw op deze locaties dient gesproken te worden met de samenleving. Het dient functioneel te zijn en een verrrijking van de wensen vanuit de gemeenschap. Zo is het GVV-terrein bijvoorbeeld een mooie locatie om zowel woningbouw in combinatie met voorzieningen te realiseren. Zodat je er niet alleen kunt wonen, maar elkaar ook kunt ontmoeten. Wat ons betreft verdienen initiatieven onze volledige aandacht.

Er is veel vraag naar levensloop bestendige woningen, starterswoningen en sociale huurwoningen voor een betaalbare prijs. Daar moeten we op inzetten. Het is echter wel belangrijk dat een eventueel verlies aan natuur wordt gecompenseerd. Daarnaast zijn er ook veel lokale projectontwikkelaars en initiatiefnemers die graag aan de slag willen. Het is daarom niet alleen belangrijk dat we aanvragen snel oppakken en gronden beschikbaar stellen, maar dat we ook om hulp vragen bij de provincie en het rijk. Door versoepeling van de wetgeving, het beschikbaar stellen van subsidies, kennis en personele capaciteit hopen we sneller een groter woningaanbod te generen voor jong en oud. Deze boodschap hebben we onze kandidaat uit de regio Inge van Dijk (nr. 4 CDA Tweede Kamer kandidatenlijst) zondag meegegeven toen ze een bezoek bracht aan Escharen, Gassel, Grave en Velp.

Er is veel vraag en te weinig aanbod op de woningmarkt. Daar wil het CDA verandering in brengen, maar dan moeten we wel NU DOORPAKKEN!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.