28 juni 2019

Breng uw idee voor de gemeente Grave tot leven

Heeft u een idee over hoe het anders kan in de gemeente Grave? Een idee om de gemeente nóg beter, aantrekkelijker, veiliger of socialer te maken? Kom dan op woensdagavond 25 september 2019 naar het stadhuis en presenteer uw idee aan de politiek tijdens de motiemarkt. Als uw idee wordt geadopteerd en tijdens de raadsvergadering op 5 november wordt overgenomen, kunt u uw idee daadwerkelijk tot leven brengen.

Op een creatieve manier inwoners en organisaties betrekken

De gemeenteraad van Grave wil op een creatieve manier inwoners en organisaties bij de besluitvorming van de gemeenteraad betrekken. Ook wil de gemeenteraad de kennis van de inwoners en organisaties beter benutten. Daarom organiseert de gemeenteraad op 25 september a.s. een motiemarkt. Dit naar voorbeeld van andere gemeenten die al meerdere malen een succesvolle markt hebben gehouden.

10.000 euro voor goede ideeën

De gemeenteraad heeft een bedrag van 10.000 euro ter beschikking gesteld voor goede ideeën. Tijdens de motiemarkt presenteren inwoners en organisaties hun ideeën aan de politiek. De raads- en commissieleden bezoeken de diverse marktkramen en gaan in gesprek. Spreekt een idee aan, dan kunnen politieke partijen dit idee adopteren. Samen met de initiatiefnemer(s) stellen ze dan in aanloop naar de raadsvergadering op 5 november een motie of amendement op die de politieke partij(-en) vervolgens indient. De gehele raad neemt vervolgens over het idee een besluit.

Aanmelden tot 15 september 2019

Heeft u of uw organisatie een idee hoe de gemeente Grave nóg beter, aantrekkelijker, veiliger of socialer wordt? Meld u zich dan voor 15 september aan. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de webite van de gemeente (zie link). Ook vindt u hier meer informatie over de motiemarkt. Belangrijk is dat uw idee ten goede komt aan de Graafse samenleving en geen winstoogmerk heeft. Ideeën die in aanmerking komen voor subsidie worden niet in behandeling genomen. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de griffie via griffie@grave.nl. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.