04 mei 2021

CDA feliciteert gedecoreerden Grave

Traditiegetrouw worden in elke gemeente voor Koningsdag mensen verrast met een koninklijke onderscheiding. Dit jaar kregen drie inwoners uit de gemeente Grave deze eer. Zij werden thuis bezocht  door burgemeester Toon van Asseldonk, die hen mocht mededelen dat zij allen benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het ging om Frans Beijer, Jeroen van der Eerden en Annelies Graafsma. Het Graafse CDA feliciteerde de ontvangers van de koninklijke lintjes, net zoals de afgelopen jaren, met een oranje roos en chocolade. “Ook dit jaar zijn we blij dat drie inwoners van onze gemeente een lintje hebben mogen ontvangen. Een koninklijke onderscheiding is een prachtig ereteken die dankbaarheid uitspreekt voor de inzet ten behoeve van de samenleving”, aldus CDA-raadslid Jochem Jacobs.

Frans Beijer was druk in zijn kapperszaak aan het knippen toen het CDA hem een bezoekje bracht. Naast zijn eigen kapperszaak heeft Frans zich binnen de Graafse voetbalvereniging GVV '57, als actief lid van de voetbalclub, ingezet als begeleider van seniorenteams, bestuurslid en lid van verschillende commissies. Daarnaast helpt Frans op heel veel andere fronten. Zo zet hij zich onder andere in voor de carnavalskrant Pothuusburger Courant en Harmonie Stad Grave.

Toevallig woont in dezelfde straat als Frans Beijer ook het echtpaar Jeroen van der Eerden en Annelies Graafsma. Beiden zetten zich al jaren in voor de gemeenschap. Annelies Graafsma deed dit vroeger door het schrijven van artikelen voor de Maasdriehoek en de Graafsche Courant. Ook is ze als vrijwilliger actief bij het Graafs Museum, betrokken bij migranten kinderen en is zij net als Jeroen van der Eerden betrokken bij de Wijkraad Binnenstad. Van der Eerden is actief binnen het Centrum Management Grave en Historisch Groen Grave.

“Al met al verdienen Frans, Jeroen en Annelies terecht hun lintjes en waardering. Als CDA hopen we dat ze zich nog jaren blijven inzetten voor de gemeenschap”, aldus Jacobs.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.