14 december 2019

CDA Grave draagt bij aan kerstactie Stichting Grave Helpt!

Er zijn in onze gemeente verschillende gezinnen en families die het niet altijd even makkelijk omdat ze om verschillende redenen financieel krap zitten en te maken hebben met (stille) armoede. Lekker kerst shoppen in uitpuilende en overvolle winkels en feestelijk eten en dineren zit er voor hen niet bij.

Met Kerstmis vieren we de geboorte van het Kerstkind in een kribbe in een stal. Er was voor Hem en zijn moeder Maria en Jozef geen plek in de herberg. In deze tijd van feestdagen is het misschien een mooie gedachte om eens  stil te staan bij de mensen dichtbij en veraf die het moeilijk hebben. Een lokaal voorbeeld zijn Theo en Bea van Gent van Stichting Grave Helpt die zich inzetten voor gezinnen en mensen die het financieel niet of heel moeilijk kunnen redden.

Grave Helpt heeft een speciale Kerstactie om ruim 60 families te helpen die tijdens de Kerstdagen een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij zijn op zoek naar kerstlekkers, kerstpakketten, houdbare levensmiddelen en kerstcadeautjes. In te leveren bij de Tierelantijn aan de Rogstraat 30 in Grave.

CDA afdeling Grave en de CDA-fractie hebben afgelopen zaterdagmiddag een kleine vracht aan lekkere kerststollen en ander lekkers ingeleverd als bescheiden bijdrage aan hun kerstactie. Help helpen en steun Stichting Grave Helpt bij hun kerstactie. Wij wensen Theo en Bea en alle betrokken vrijwilligers veel succes met hun actie! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.