12 oktober 2018

CDA heeft sterke regiokandidaat voor Provinciale Staten

Het Brabantse CDA heeft een kandidatenlijst met een sterk regionaal karakter gepresenteerd. Hoog op die lijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten staat Marcel Thijssen uit Beers. Hij is de eerste 'nieuwkomer'. Verder staan Frans Wouters uit Overloon (20e) en Wilfried Hermans uit Mill (28e plaats) erop. Kandidaat-lijsttrekker is Marianne van der Sloot uit Den Bosch. Zij was in 2015 ook al lijsttrekker en zit sindsdien de Statenfractie voor.

Marcel Thijssen: Beers op z'n best

Marcel Thijssen is op dit moment fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Cuijk. Met zijn gezin woont hij in Beers. In het dagelijks leven is hij vermogensbeheerder bij een bedrijf dat gelieerd is aan de grootste coöperatieve bank van Nederland. Een aantal jaren geleden heeft hij overtuigd voor het CDA gekozen.

"Samenspel dat de gemeenschap verder brengt"

Thijssen: "De grondslagen van het CDA sluiten naadloos aan bij hoe ik in het leven sta. Door politiek actief te zijn, kan ik daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de inrichting van de gemeenschap. Het is niet alleen de overheid of alleen de markt die bepaalt hoe onze gemeenschap eruit hoort te zien. Het hoort een samenspel te zijn tussen overheid, markt en maatschappij. Met deze instelling zet ik mij in en ik ben er ten volle van overtuigd dat deze denkrichting de gemeenschap verder brengt."

Volop steun uit Grave: "Hoe dichterbij de mensen, hoe beter"

Het Graafse CDA is niet alleen blij dat er meerdere bekenden op de concept-lijst voor de Statenverkiezingen staan, maar is vooral zeer te spreken over de hoge plaats van Marcel Thijssen. Het is belangrijk dat het Land van Cuijk goed vertegenwoordigd wordt in Den Bosch. Hoe korter de lijnen zijn tussen lokale en provinciale volksvertegenwoordigers, hoe beter. Marcel Thijssen is daarvoor de juiste man op de juiste plaats. Hij laat dat niet alleen zien in de gemeenteraad van Cuijk, maar ook in het zogenaamde 'verticaal overleg'. Daarin spreken CDA'ers uit het Land van Cuijk met elkaar: bestuursleden, raadsleden, wethouders, maar ook Tweede-Kamerlid Erik Ronnes uit Boxmeer. Vaak sluit een vertegenwoordiging uit Provinciale Staten aan, maar de voorkeur ligt echt bij een uitstekende volksvertegenwoordiger die wij kennen 'uit de klei' en op wie wij altijd een beroep kunnen doen. Het CDA gaat in Escharen, Gassel, Grave en Velp dan ook volop campagne voeren voor Marcel Thijssen. Immers, hoe dichterbij de mensen, hoe beter.

[Alex van Megen]

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.