04 november 2018

CDA onderzoekt hoe respectvol de gemeente Grave is

Het CDA roept alle inwoners van Escharen, Gassel, Grave en Velp op om mee te denken over hoe we in de gemeente Grave respectvoller met elkaar kunnen omgaan. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat mensen zich zorgen maken over de manier waarop we met elkaar omgaan. Zien we nog wel om naar elkaar en, voelen we ons nog wel gerespecteerd op straat? CDA Grave deelt deze zorgen en lanceert tijdens de Week van Respect van 5 tot 11 november het ‘Hoe respectvol is Grave?’-onderzoek op cda.nl/respect.

Onderzoek naar respect in Escharen, Gassel, Grave en Velp

In het onderzoek wordt onderzocht hoe mensen  in Escharen, Gassel, Grave en Velp vinden dat het met respect gesteld is en wat er beter kan.

Week van Respect

Door middel van gastlessen en andere activiteiten op scholen, sportclubs en in de wijk, draagt de organisatie van de Week van Respect bij aan een tolerante en respectvolle samenleving. Het CDA ondersteunt dit initiatief van harte. Fractievoorzitter Alex van Megen zegt hierover: “Respect voor elkaar en elkaars spullen is ontzettend belangrijk. Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen elkaars waarden en normen respecteren. Daarom is het nodig dat er in de samenleving aandacht is voor elkaar. Wij, Nederlanders, zijn mensen met verschillende achtergronden, vanuit verschillende culturen, met verschillende ideeën, gewoontes en gebruiken. Samenleven doe je mét elkaar en niet onverschillig náást elkaar of langs mekaar heen."

Wie bruggen bouwt komt verder

"Het is jammer dat mensen steeds meer de neiging hebben vast te houden aan het eigen gelijk en daarom tegenstellingen opzoeken of uitvergroten. Het CDA is niet vies van compromissen. Wij zoeken, vanuit onze genen, naar de verbinding. Wie bruggen bouwt, komt namelijk verder. Daarom steken wij niet alleen onze nek uit in de Week van Respect, maar reiken wij iedereen de hand. Wij hopen dat veel inwoners van Escharen, Gassel, Grave en Velp mét ons willen nadenken over respect in de breedste zin van het woord. Samenleven doe je namelijk niet alleen."

De resultaten van de enquête zullen later bekend worden gemaakt.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.