25 maart 2021

CDA verheugd over burgemeester Van Asseldonk

Commissaris van de koning in Noord-Brabrant, Ina Adema, heeft Toon van Asseldonk (D66) benoemd en beëdigd als waarnemend burgemeester van Grave. Tot aan de herindeling is Van Asseldonk de burgervader voor de inwoners van Escharen, Gassel, Grave en Velp. Het CDA is ontzettend blij met de komst van deze verbindende persoonlijkheid.

De nieuwe burgemeester

Toon van Assseldonk, geboren op 25 september 1953 in Veghel, is van 2013 tot 2019 burgemeester van het Gelderse Overbetuwe geweest. Hij is daarna een jaar waarnemer geweest in Hattem. Van Asseldonk heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven, voordat hij ervoor koos zijn talenten in te zetten voor het openbaar bestuur.

Een schot in de roos

Op 1 april volgt Van Asseldonk burgemeester Roolvink op. Op 25 maart heeft de beëdiging, in het bijzijn van de zeven fractievoorzitters, plaatsgevonden op het provinciehuis in Den Bosch. CDA-fractievoorzitter Alex van Megen is volop lof over de werkwijze van de commissaris van de koning. Ook heeft hij het volste vertrouwen in de nieuwe burgemeester. "De commissaris is een kanjer en dat is Toon van Asseldonk ook. De commissaris en hij zijn goed tot luisteren in staat, maar hebben een constructieve kordaatheid waarmee je resultaten boekt. De gemeente Grave krijgt de burgemeester die nodig is. Ik denk dat hij, als geen ander, onafhankelijk is en in staat is om partijen met elkaar te verbinden. Dat is niet alleen belangrijk als je naar de gemeenteraad en het college kijkt, maar vooral om het vertrouwen tussen Grave en het Land van Cuijk te herstellen. Hij komt precies op het goede moment."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.